Almassora: Almassora inicia la construcci de lembarcador de pirages en Santa Quitria


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/12/191272_117573/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 05-12-2019
Almassora inicia la construcci de lembarcador de pirages en Santa Quitria

L'Ajuntament d'Almassora ha iniciat la construcci de l'embarcador de pirages en el paratge de Santa Quitria. Les obres tenen un pressupost de 43.816,02 euros a crrec de l'empresa Teknos Obras Tcnicas S.L. amb el suport de la direcci d'obra de Viu Natura. L'obertura d'aquest espai d'oci forma part de l'Estratgia de Desenvolupament Urb Sostenible Integrat (EDUSI) cofinanat al 50% pel consistori i els fons FEDER de la Uni Europea.
Els tcnics d'Urbanisme han confeccionat un disseny autoritzat per la Confederaci Hidrogrfica del Xquer (CHJ) que inclou el desbrossament i condicionament de la parcella, l'adequaci del cam d'accs, l'evacuaci d'aiges pluvials en la via d'accs, la construcci de la solera per a ubicaci de contenidors i magatzem de pirages i la construcci i installaci de l'embarcador flotant.
L'alcaldessa d'Almassora, Merche Gal; i els regidors de Territori i Esports, Carmina Martinavarro i Sergio Gmez, respectivament, han visitat aquesta setmana la zona, on les mquines ja treballen per a netejar el terreny que connecta amb el riu. Fins hui, l'espai estava abandonat i envoltat de mala herba al costat de l'antic Mol de Pedra. La retirada de restolls i l'adequaci de l'accs millorar la imatge de l'entorn abans d'installar l'embarcador.
La primera edil ha recordat que el projecte est incls en la lnia EDUSI amb l'objectiu de recuperar i posar en valor l'entorn del riu Millars i ha agrat la collaboraci de les comunitats de regants de Castell, Vila-real, Borriana i Almassora que, el mes de maig passat, van signar l'acord de cessi gratuta dels terrenys durant un termini de 20 anys per a la creaci d'aquest espai esportiu a l'aire lliure.
La prctica de piragisme en el riu forma part de les accions proposades pel consistori fins a 2023 per a recuperar un espai amb un alt potencial turstic. La construcci de l'embarcador far encara ms interessants les visites al Millars, un entorn de gran bellesa que fins i tot a vegades ens passa desapercebut als propis vens, segons l'alcaldessa.
El nou embarcador ser accessible a tot just uns metres de l'ermita de Santa Quitria, al costat de l'edifici del Sindicat d'Aiges del Millars, i quedar a la disposici dels integrants del Club de Piragisme d'Almassora i dels esportistes locals interessats en aquesta prctica esportiva a l'entorn del paratge.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana