Almassora: Almassora inaugura el pressupost 2020 amb els dissenys dels collegis Santa Quitria i Ambaixador


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192262_118422/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 14-01-2020
Almassora inaugura el pressupost 2020 amb els dissenys dels collegis Santa Quitria i Ambaixador

L'Ajuntament d'Almassora ha inaugurat el pressupost 2020, aprovat aquest dilluns en ple, amb la invitaci a les dues signatures que van guanyar els concursos de disseny dels collegis Santa Quitria i Ambaixador Beltrn perqu presenten les seues respectives ofertes per a la redacci dels projectes. La suma que el consistori ha reservat en els seus comptes d'enguany ascendeix a 601.367,97 euros, que posteriorment transferir la Generalitat Valenciana.
L'alcaldessa d'Almassora, Merche Gal, ha puntualitzat que la invitaci s el procediment habitual que segueix el departament de Contractaci en tractar-se de sengles concursos d'idees. Per aix, els estudis externs que van guanyar totes dues convocatries tenen fins dilluns que ve 20 per a presentar les seues ofertes, que han d'ajustar-se als dissenys inicials, i licitar per l'adjudicaci.
L'edificaci de tots dos collegis supera els 10,2 milions d'euros i permetr eliminar els barracons del Santa Quitria creat en aules provisionals en 2010- i construir un nou Ambaixador Beltrn en l'emplaament actual per ampliat. La redacci del projecte d'aquest centre compta amb un pressupost de 345.658,54 euros, mentre que el gabinet extern que va guanyar el disseny del Santa Quitria disposa d'un lmit de 255.709,43 euros.
En el cas del disseny del collegi Ambaixador Beltrn, un concurs al qual es van presentar 14 ofertes, el guanyador va ser Durn Moreno Arquitectos SLP. Haur d'ajustar el seu projecte a l'enderrocament dels dos edificis del recinte actual, a ms dels murs perimetrals i el clos, aix com els antics habitatges de mestres, ats que el futur centre ser ms ampli que l'actual. El centre est previst en un solar de 5.700 metres quadrats amb sis unitats d'Infantil, 12 de Primria i menjador per a 360 comensals distributs en dos torns. L'enderrocament i construcci en la ubicaci actual eixir a concurs pblic per 6,1 milions d'euros.
Per part seua, la guanyadora del certamen d'idees del Santa Quitria, al qual es van presentar sis candidatures, va ser lUTE Francisco Luis Miravete Martn, Francesc de Paula Garca Martnez, Direccin y control tcnico de obras y proyectos SL y Leing SL. Les obres eixiran a licitaci per 4.153.914,66 euros per a edificar al carrer Drets Humans i abandonar els barracons de 2010. El disseny s'ajustar a una superfcie de 5.041,70 metres quadrats amb tres unitats d'Infantil, sis de Primria i menjador per a 180 comensals en dos torns.
La tramitaci de tots dos expedients figura ja en la Plataforma de Contractaci de l'Estat i permet obrir les ofertes a travs d'un procediment negociat sense publicitat, com contempla la Llei de Contractes del Sector Pblic. Aquest trmit suposa un pas ms en el pla Edificant, la delegaci de competncies del qual a l'Ajuntament per a la construcci d'aquests dos collegis va ser aprovada pel ple el 13 de juliol de 2018 amb els vots favorables de PSOE, Comproms i Se Puede. El PP va presentar esmenes per a rebutjar la delegaci de competncies que suposaria la paralitzaci del procs.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana