Almassora: Almassora focalitzar al Millars loferta turstica de Fitur


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192332_118485/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 16-01-2020
Almassora focalitzar al Millars loferta turstica de Fitur

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Gal, i el regidor de Turisme, Joan Antoni Trenco, focalitzaran al Millars l'oferta turstica que la delegaci local traslladar a la fira Fitur de Madrid la setmana vinent. Els Gols, les millores en el llit del riu i la senda fins al paratge de Santa Quitria sn els atractius que la localitat exposar en l'expositor provincial del recinte firal.
De fet, entre la documentaci que ha elaborat el consistori figura el fullet explicatiu amb les espcies i les caracterstiques del Millars, aix com les inversions previstes en l'entorn amb fons europeus. No en va, el pressupost municipal de 2020 inclou la reserva de 266.200 euros cofinanats amb fons FEDER de la Uni Europea per a la remodelaci del passeig Vora Riu, l'espai que connecta la desembocadura del riu amb la senda cap al nucli urb i l'ermita.
L'observaci d'ocells des dels miradors, la nostra aposta per fer accessible aquest espai i la promoci de naturalesa i esport a l'aire seran els pilars de la promoci que farem d'Almassora en una fira de l'entitat de Fitur, ha assenyalat la primera edil. En aquest sentit, els qui s'acosten fins al paratge de la desembocadura podran comprovar de primera m les millores realitzades en l'entorn.
En total, al tancament de 2019 Almassora va invertir 21.864,7 euros en la incorporaci de noves eines a l'entorn del riu Millars per a potenciar el turisme ornitolgic que cofinanar lAgncia Valenciana de Turisme per a la millora dels serveis en el llit. La intervenci inclou la installaci d'una torre mirador de fusta de tres metres d'altura, vorejada per una barana, per a permetre l'observaci d'ocells en altura i la millora de mobiliari, com la senyalstica i berenadors de fusta d'acord amb l'esttica de l'entorn.
A ms, els visitants que s'acosten fins a el nostre principal valor natural, en paraules del regidor de Turisme, podran gaudir tamb de l'observatori d'ocells installat per a conixer la fauna que habita en les llacunes sense molestar als animals. Es tracta d'un mur de fusta de quatre metres de longitud amb set portes abatibles per a albirar la fauna del Millars sense molestar a les espcies que nien, com a garses i corbs de mar.
A tot aix se sumar una de les inversions ms importants de 2020, la que correspon a la millora del passeig Vora Riu per a fer-ho accessible a tota mena de visitants amb passarelles adaptades i incorporant ms vegetaci, segons ha detallat l'alcaldessa. L'alt potencial ecolgic i les immillorables vistes sn els dos atractius que exportar la delegaci d'Almassora a la fira Fitur i que defensar en les prximes inversions.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana