Almassora: Almassora anuncia lobertura continuada del Museu del Torrell en el seu 25 aniversari


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192514_118640/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 21-01-2020
Almassora anuncia lobertura continuada del Museu del Torrell en el seu 25 aniversari

La regidora de Patrimoni de l'Ajuntament d'Almassora, Carmina Martinavarro, va anunciar ahir la prxima obertura continuada del Museu Municipal del Torrell coincidint amb el 25 aniversari de la sala. Martinavarro va traslladar la voluntat de l'equip de govern durant el ple ordinari i va especificar que combinar visites amb el jaciment arqueolgic del Torrell del Boverot.
L'edil de Patrimoni va recordar que el pressupost municipal d'Almassora inclou en 2020 dues partides per al foment d'aquest rea: 40.000 euros reservats per a una nova excavaci en el propi jaciment i 18.500 euros per a l'adquisici i installaci d'una caseta per a visitants al costat de les restes. D'aquesta forma, el consistori donar facilitats a les persones visitants perqu coneguen les runes del primer assentament.
La nostra intenci s obrir de forma continuada el Museu del Torrell i establir un calendari fix de visites al jaciment, enfront de l'organitzaci puntual d'eixides i l'obertura a demanda de la sala de la Vila, ha defensat la regidora de l'rea. El primer quart de segle de vida del Museu s un bon moment per a donar-li l'impuls definitiu que mereix i establir un full de ruta ms ambicis com s el paquet combinat de visites als dos espais, segons l'edil.
Segons aquesta part, la reserva de fons s la garantia que l'Ajuntament d'Almassora vol impulsar les visites a tots dos emplaaments en aquest 2020. No s una declaraci d'intencions, el foment del patrimoni compta amb una lnia pressupostria prpia en l'estratgia DUSI i amb el 50% dels aportaci de la Uni Europea a travs dels fons FEDER, ha considerat.
En aquest sentit, Martinavarro ha apuntat que en les prximes setmanes el seu departament anunciar l'organitzaci del calendari de visites, els horaris d'obertura i les vies d'inscripci per a facilitar la participaci del major nombre de persones. A ms, el consistori multiplicar esforos perqu el pblic infantil conega les restes exposades a la sala del carrer Sant Vicent, aix com els situats en el propi jaciment.
En aquesta lnia, les excavacaciones previstes per a enguany podrien traure a la llum nous restes del llen de muralla extret durant el passat estiu, corresponents al segle II a. C. com a defensa per als antics pobladors. L'arqueleg municipal, Gerardo Clausell, va dirigir els treballs que van permetre descobrir un tram de 1,20 metres d'alt i prop de dos metres i mig de llarg de lnia posterior a la segona guerra pnica.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana