Almassora: Almassora defensar en Cevisama la regeneraci despais urbans amb cermica


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192783_118874/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192783_118874/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192783_118874/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 29-01-2020
Almassora defensar en Cevisama la regeneraci despais urbans amb cermica

La reforma de la plaa de La Molineta, com a exemple de l's de revestiments cermics en entorns urbans, s el projecte triat per l'Ajuntament d'Almassora per a la seua participaci en la fira Cevisama 2020, tal com ha avanat hui l'alcaldessa, Merche Gal, durant la inauguraci d'aquest enclavament. La localitat exposar en la jornada d'inauguraci els reptes aconseguits a travs d'aquest disseny que va guanyar el concurs del Pla Cermic de Regeneraci Urbana de la Diputaci Provincial de Castell. Grcies a Som Cermica, aquest espai abandonat s'ha convertit en nucli d'oci i trobada venal.
Almassora va guanyar el certamen en 2018 amb l'obra Una finestra a l'horta de l'arquitecta Cecilia Lzaro. El seu disseny es va transformar en projecte, va eixir a concurs i es va convertir en realitat el passat estiu en la confluncia de l'avinguda Borriana i el carrer Del Riu amb l'accs des de la CV-18. La plaa que hui ha inaugurat al costat del president de la Diputaci, Jos Mart, est situada a 200 metres de l'esglsia de la Nativitat, en ple cor de la Vila, el barri antic d'Almassora.
El centre de la plaa est ocupat per un mirador que dna nom al projecte, Una finestra a l'horta. En el seu honor l'equip de govern va decidir apostar per la toponmia tradicional de la zona on figura el mol La Molineta, l'edificaci que conserva la maquinria original, per a la nova denominaci de la plaa, que ara llueix cermica fabricada en el terme municipal d'Almassora.
La remodelaci que la localitat presentar en la fira Cevisama respecta la squia antiga a l'entrada a la Vila i ha sumat illuminaci donant visibilitat a les ceibas que voregen la carretera. La plaa ha s'ha convertit en un mirador cap a l'horta amb un clos de mitj altura pel qual s'albiren els camps ms prxims. La vegetaci conviu amb la resta de mobiliari urb i elements arquitectnics que combinen materials com les resines, el paviment porcelnic, el formig i l'arena.
La remodelaci est valorada en 135.000 euros i afecta a una superfcie aproximada de 1.900 metres quadrats que ha perms derrocar el mur existent, aplanar la terra i incloure un mirador, a ms d'un rellotge solar. El projecte copar la intervenci d'Almassora aquest dilluns 3 a les 11.30 hores en l'expositor provincial, com ja feren en anteriors ocasions els projectes dels polgons industrials, la retolaci de squies o la conversi de l'edifici abandonat (i mai inaugurat) de fruita seca en seu de lITC.
Altres usos cermics
Almassora ja va confiar en l's de cermica en entorns urbans en 2017 amb la installaci de 22 codis QR inserits en taulells en els punts ms rellevants de la Vila. A travs d'aquestes plaques, els usuaris enllacen amb la web del Museu Municipal, on cada element est catalogat a travs d'una fitxa informativa que cont dades histriques, origen i caracterstiques ms destacades.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana