Almassora: El Consell autoriza lenderrocament i rplica de lIES Falomir dAlmassora desprs de linforme de patologies


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193267_119296/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 11-02-2020
El Consell autoriza lenderrocament i rplica de lIES Falomir dAlmassora desprs de linforme de patologies

La Unitat de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana ha ems l'autoritzaci per a l'enderrocament de l'edifici actual de l'IES lvaro Falomir desprs que els tastos realitzats en el bloc confirmaren les patologies estructurals. L'alcaldessa, Merche Gal, va comunicar en el ple d'ahir l'informe favorable del Consell a demolir l'edifici i replicar-lo quant a volums i materials existents.
L'examen de l'estructura, obligatori per a decidir les diferents alternatives d'obres en l'edifici, que va determinar la capacitat portant, la seua resistncia i les patologies existents dels diferents elements de resistncia, aix com la seua previsible durabilitat, recomana l'enderrocament per a adaptar-lo a la normativa de construcci actual, ms avanada que la dels anys 60 del segle passat.
Tal com va indicar Gal, l'Ajuntament d'Almassora ha seguit el procediment legal oport per a informar Patrimoni que l'institut s un immoble protegit pel Catleg de Bns i Espais Protegits de la localitat. Compta amb una protecci individual parcial, segons com a figura en la documentaci remesa pels tcnics municipals al Consell, que no impedir que l'alumnat estrene installacions seguint la normativa de construcci actual desprs d'una intervenci per fases per a reduir les molsties.
No en va, estudiat el cas i l'avaluaci estructural realitzada per a incloure l'obra en el programa Edificant de la Conselleria d'Educaci, Patrimoni recalca que no veu inconvenient en l'enderrocament de l'edifici actual. La seua autoritzaci s ferma amb la condici que es reconstrusca l'edifici amb els mateixos volums i els mateixos materials que els existents.
Segons va explicar ahir Gal als grups en el ple ordinari de febrer, aquest fet no afectar el procs, que seguir ara el seu curs ordinari per al finanament de la Generalitat a crrec del programa Edificant amb la inclusi del projecte d'enderrocament i el seu cost. De fet, la previsi s que les obres s'executen en dues fases per a evitar el trasllat d'alumnat a installacions provisionals. Una fase afectar l'ampliaci del centre i una altra a l'enderrocament i reconstrucci del bloc actual.
Aquest s un immoble construt en els anys 60 de l'anomenat Moviment Modern, d'estil racionalista, en forma de H, amb pati central obert. Est situat sobre una parcella de 9.941,45 metres quadrats en sl urb dotacional docent. Les obres estan incloses en el pla Edificant al costat de la construcci del collegi Santa Quitria, la nova edificaci de l'Ambaixador Beltrn i la resta de millores sollicitades pels altres centres pblics d'Almassora fins a sumar una inversi de 17 milions d'euros.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana