Almassora: Gal reclama millor assistncia sanitria en els centres de salut dAlmassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193334_119359/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 13-02-2020
Gal reclama millor assistncia sanitria en els centres de salut dAlmassora

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Gal, i el regidor de Sanitat, Sergio Gmez, s'han reunit aquest mat amb el director territorial de Sanitat, Edelmiro Sebastin; el gerent del departament de Salut de Castell, Ricardo Tosca, i el director mdic d'Especialitats, Ramn Pons, per a sollicitar millors serveis en els centres de salut de la localitat.
La primera edil ha emplaat als assistents a recuperar serveis en el centre de salut de Pius XII i a millorar l'atenci als pacients dels dos centres. Evitar desplaaments a Castell s una de les peticions que reclamem per a estalviar molsties, per tamb valorem altres millores com obrir alguna vesprada en Pius XII o reforar les urgncies, segons l'alcaldessa.
Tal com ha assenyalat Gal, el centre va nixer amb activitat nicament en horari de dem, per tant llavors com ara, que el barri ha crescut en poblaci, ampliar a algunes vesprades el servei podria millorar molt l'atenci i facilitar als pacients adscrits a aquest departament la reserva de cita compatibilitzant-la amb les seues obligacions laborals o familiars.
Entre els obstacles que han exposat els representants de la Conselleria de Sanitat per a incrementar la plantilla figuren les dificultats per a trobar personal mdic al qual contractar. Gal, per part seua, ha agrat la voluntat de millora mostrada pels responsables del servei i els ha instat a formar part d'una trobada amb representants venals per a valorar propostes en l'atenci sanitria i explicar de primera m la situaci del departament. La reuni tindr lloc en les prximes setmanes.
D'altra banda, l'alcaldessa ha aprofitat la trobada per a abordar la possibilitat d'implantar la figura de la infermeria escolar en els centres educatius d'Almassora i analitzar els obstacles administratius del consistori per a dur-lo a terme. Al temps, ha traslladat algunes claus del projecte de prescripci esportiva per a coordinar a centres de salut i departaments municipals i promoure la prctica esportiva com a motor de benestar. Tallers de ioga, relaxaci, carreres populars i l'adaptaci de l'entorn del riu a ciclistes i corredors sn algunes de les propostes.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana