Almassora: Les ajudes de la Vila desperten linters de 40 vens dAlmassora


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193553_119549/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193553_119549/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 19-02-2020
Les ajudes de la Vila desperten linters de 40 vens dAlmassora

Al voltant de 40 propietaris d'habitatges de la Vila d'Almassora han mostrat el seu inters per la lnia d'ajudes a la rehabilitaci en el barri antic. Per aquest motiu, la consultora Autem, collaboradora del consistori en la tramitaci de les subvencions, habilitar en breu un enlla perqu el venat s'inscriga en la convocatria oficial o reclame informaci de l'rea de Regeneraci i Renovaci Urbana i Rural (ARRUR).
No en va, aquesta primera lnia de subvencions directes a les quals aspira Almassora requereix de la participaci directa de les persones interessades ja que, en cas de no materialitzar-se l'inters dels propietaris per invertir en obres de millora en els habitatges, el municipi no podr reclamar ser incls en el programa de reforma per a la dignificaci de l'entorn urb.
En aquest sentit, la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha participat aquest mat en la jornada d'ajudes a la rehabilitaci i reforma d'habitatges convocada per la Generalitat Valenciana a Gandia amb l'objectiu de cerca noves vies per a promoure la renovaci i evitar l'aband progressiu de barris com el barri antic d'Almassora. Aquesta s la zona triada per l'Ajuntament pel nombre d'edificis particulars deteriorats o abandonats.
L'edil ha recordat que la lnia d'ajudes presentades s indita per al consistori. La consideraci sobre si les quanties sn baixes o elevades s personal, per s la primera vegada que Almassora pot tindre subvencions reals per a rehabilitar habitatges particulars, per la qual cosa animem als propietaris al fet que s'informen sobre els requisits per a optar a les ajudes, segons les mateixes fonts.
Aix, el programa inclou actuacions diverses: la rehabilitaci d'habitatges unifamiliars, edificis plurifamiliars i interior d'habitatges, obres de millora de la qualitat i sostenibilitat del mitj urb, la demolici d'edificis i obres de nova construcci, aix com els costos dels programes de reallotjament temporal dels ocupants que hagen de ser desallotjats a conseqncia de la corresponent actuaci. La conservaci, accessibilitat i eficincia energtica tamb estan incloses en les actuacions a subvencionar.
Les subvencions amb crrec al Ministeri de Foment sn del 40% del cost subvencionable, amb un lmit de 12.000 euros per habitatge que es rehabilite. Aquesta quantia s'incrementar fins a un 20% amb fons de la Generalitat Valenciana i, en un percentatge igual o superior al 5%, per a l'Ajuntament d'Almassora. En aquells habitatges en les quals residisca una persona amb discapacitat o major de 65 anys, el percentatge s'incrementaria fins al 75% si les obres sn per a millora de l'accessibilitat.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana