Almassora: Almassora destinar a emergencia social el pressupost dels actes anullats


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194716_120504/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 24-03-2020
Almassora destinar a emergencia social el pressupost dels actes anullats

L'Ajuntament d'Almassora destinar a l'emergncia social pel COVID-19 el pressupost de 2020 que no puga executar-se per la impossibilitat de dur a terme les activitats a causa de l'alerta sanitria. L'alcaldessa, Merche Gal, ha sollicitat a tots els departaments que preparen una estimaci de la despesa que el consistori tenia reservat per a dur a terme en aquestes dates esdeveniments, jornades, xarrades i la resta d'oferta municipal que el coronavirus impossibilita realitzar.
Cinema, circ, teatre, visites i tallers infantils en Darremur Orgnic, activitats a l'aire lliure, Bus de la Marxa de Magdalena, campionats esportius, escola de Pasqua durant les vacances, actes de Setmana Santa com la Rompida de l'Hora o la Ruta de la Tapa i el Vi sn algunes de les propostes incloses en l'exercici econmic actual que no es podran executar.
La programaci municipal que preparem des de tots els departaments est anullada per l'emergncia sanitria i aix suposar que bona part del pressupost que tenem reservat per a 2020 no es podr distribuir com havem previst, de manera que, quan acabe l'emergncia, ser el moment de valorar la frmula ms efectiva per a redistribuir-lo entre la ciutadania, ha assenyalat Gal.
Segons ha indicat l'alcaldessa, en aquest punt concret de l'estat d'alarma s impossible quantificar l'abast concret de la suspensi d'activitats, ats que dependr de quant temps s'estenga i el volum de contractaci al qual afecte. Per aix, tal com ha traslladat a la junta de govern, en aquest moment cal prioritzar les mesures per a atallar el virus, atendre les recomanacions sanitries i treballar sobre estimacions econmiques per a, ms tard, concretar en ajudes i mesures per a palliar els efectes de la crisi.
Segons ha recalcat, no escatimarem en recursos, per han de ser efectives, no mers anuncis en un moment en qu la mxima prioritat s garantir la salut, i complementar a les mesures que oferiran les diferents administracions com la Generalitat o el propi Govern d'Espanya. D'aquesta forma, l'Administraci mant la suspensi dels embargaments i ajorna el pagament de taxes i impostos com el de vehicles o fem, per prendr noves mesures una vegada que la situaci sanitria s'haja normalitzat.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana