Almassora: Almassora telefona a 239 majors per a oferir suport emocional i garantir el seu benestar


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194825_120589/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 28-03-2020
Almassora telefona a 239 majors per a oferir suport emocional i garantir el seu benestar

Els Serveis Socials de l'Ajuntament d'Almassora han telefonat a 239 persones majors de 65 anys per a vetlar pel seu benestar, oferir-los suport emocional i saber si tenen cobertes necessitats primries essencials, aix com si reben atenci per part dels seus familiars.
Segons les dades del departament, en aquests contactes han detectat que a gran escala el 87% rep un bon suport familiar mentre que en el 13% dels casos existeix falta de suport familiar i xarxa social. A ms, en aquests contactes telefnics es percep angoixa vital i incertesa davant la situaci actual, nostlgia pels sers estimats i soledat subjectiva.
En aquest sentit, els Serveis Socials incideixen en qu aquesta situaci es dna especialment en persones majors en la franja d'edat entre els 75 i 80 anys, motivada per l'allament social al qual s'han vist relegades. Aquest fet ha motivat que el departament haja oferit una atenci telefnica ms minuciosa a persones majors octogenries per la seua fragilitat biopsicosocial.
Del total de crides realitzades, el 79,50% han sigut a dones i un 20,50% a homes. Per aix, podem indicar que les situacions de soledat, vulnerabilitat i fragilitat social tenen major afectaci en dones que en homes, la qual cosa coincideix amb les dades poblacionals demogrfiques d'Almassora.
La conclusi del departament apunta al fet que en les llars consultades existeix un bon compliment de les recomanacions sanitries, donat la poblaci major i els seus familiars solen ser coneixedors de les normes de prevenci. Existeix majoritriament una bona implicaci dels familiars en la cura dels seus majors, malgrat evitar el contacte fsic. En aquest sentit, solen realitzar-los la compra, portar-los menjar cuinat, realitzar trucades telefniques per a saber com es troben i atendre les seues demandes ms bsiques.
La regidora de Benestar Social d'Almassora, Mara Jos Tormo, ha felicitat la plantilla del seu departament per totes les actuacions impulsades per a atendre la poblaci ms vulnerable. En aquest cas, es tracta d'aplacar tamb la soledat dels qui es troben a casa sense suport familiar ni social.
El suport telefnic a ms de 200 majors se suma a la gesti per a entregar aliments bsics, la supervisi de tractaments farmacolgics amb certa normalitat, l'atenci domiciliria en la prpia llar d'aquelles persones que presenten situacions de falta d'autonomia, entre altres.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana