Almassora: Almassora prepara un Pla dObres en edificis pblics per a contractar a empreses locals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/194997_120782/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 10-04-2020
Almassora prepara un Pla dObres en edificis pblics per a contractar a empreses locals

L'equip de govern d'Almassora prepara un Pla d'Obres per a contractar a empreses locals quan finalitze el confinament per la pandmia de coronavirus. Reparacions, manteniment i obres en centres socials i la resta d'installacions municipals coparan les actuacions que duran a terme empreses de la localitat com a provedors preferents.
Per aquest motiu, en l'ltima reuni telemtica de l'equip de govern, l'alcaldessa, Merche Gal, va instar a totes les regidories a realitzar una revisi dels edificis per a valorar possibles actuacions que repercutisquen en nous contractes per a empreses locals i en un benefici posterior per a la ciutadania. Tot aix a travs d'un pla que tindr una vigncia pluriennal a fi de consolidar la recuperaci econmica desprs de la crisi que est provocant l'alerta sanitria.
Es tracta de fer millores en centres socials, edificis culturals o esportius, actuacions que no precisen de traure a licitaci els contractes i en les quals autnoms i petites empreses siguen els principals beneficiaris en primer terme i, a posteriori, tot aix repercutisca en un millor servei a la ciutadania, segons la primera edil.
Obra de paleta, fusteria, lampisteria, serralleria, electricitat, cristalleria, climatitzaci Qualsevol de les activitats que participen en les reformes tindran cabuda en aquest nou pla en el qual l'Ajuntament se secundar per a generar ocupaci en el municipi quan finalitze l'alerta sanitria.
D'aquesta forma, la revisi afectar els centres socials que utilitzen les associacions venals, edificis com la Casa de la Msica o la de la Cultura, el Ateneu Jove, la biblioteca de la platja o fins i tot els collegis. No es tracta de fer obres perqu s, sin justificades, i de centrar-nos en aquelles que no s necessari que isquen a licitaci per la quantia econmica que representen, per que poden ser fonamentals per a donar treball a les empreses d'ac, segons Gal.
Provedors preferents
Aix, el departament d'Informtica habilitar un nou espai actualitzat perqu cada provedor s'inscriga en un servei o activitat concreta, a travs de categories, de manera que l'Ajuntament puga recrrer a aquest llistat cada vegada que necessite realitzar contractes menors. Ser ms precs que l'actual, molt ms especfic perqu la consulta siga rpida i s'ajuste a les prestacions de cada empresa o autnom, en paraules de la primera edil.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana