Almassora: Terrasses i mercat ambulant no pagaran la taxa docupaci a Almassora fins a 2021


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195350_121099/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 07-05-2020
Terrasses i mercat ambulant no pagaran la taxa docupaci a Almassora fins a 2021

L'Ajuntament d'Almassora ha acordat l'exempci de la taxa per l'ocupaci de la via pblica per a les terrasses dels negocis d'hostaleria i els responsables del mercat ambulant des de la publicaci del decret de l'estat d'alarma i durant el que resta d'any per a ajudar a la recuperaci econmica per la crisi de la COVID-19. s la proposta que l'equip de govern elevar al ple ordinari de maig dilluns que ve.
L'alcaldessa d'Almassora, Merche Gal, va reunir ahir per videotelefonada tcnics implicats i als regidors de Comer i Urbanisme, Javier Mart i Carmina Martinavarro, respectivament, per a tancar la frmula que els eximisca del pagament per l'ocupaci de la via pblica en els tres ltims trimestres de l'any i la meitat de mar. Volem compensar-los pel perjudici ocasionat per la pandmia i ajudar-los a recuperar l'activitat des que ho permeta l'Estat per les diferents fases de la desescalada, segons Gal.
Per a aix, l'equip de govern elevar al ple del prxim dilluns la proposta per a la modificaci de l'ordenana fiscal reguladora de la taxa per l'ocupaci de la via pblica que, en aquest moment, han sollicitat 42 locals. L'aprovaci permetr que els responsables dels negocis puguen sollicitar en el Servei d'Informaci i Atenci Ciutadana (SIAC) la devoluci corresponent a travs d'una instncia general que tamb est disponible telemticament amb certificat digital.
D'aquesta forma, l'Ajuntament liquidar la part proporcional durant la prohibici d'obrir al pblic als establiments que ja hagen pagat la quota anual de 2020 i alliberar del pagament a partir del decret de l'estat d'alarma. L'administraci local estar del seu costat per a ajudar-los a recuperar l'activitat tan prompte com siga possible, en paraules de l'alcaldessa.
En el cas de l'hostaleria, a ms, el consistori vol oferir totes les facilitats per a adaptar les terrasses exteriors amb el major nombre possible de taules dins de les restriccions marcades per a complir la distncia de seguretat. D'aquesta manera, els propietaris dels negocis hauran de demanar en el SIAC la sollicitud d'ampliaci, en cas d'haver renovat la seua llicncia de 2020, o b la renovaci i ampliaci en cas de no haver-ho fet.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana