Almassora: Almassora trasllada a Santa Quitria a la Nativitat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195351_121101/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 07-05-2020
Almassora trasllada a Santa Quitria a la Nativitat

La Policia Local d'Almassora traslladar la imatge de Santa Quitria aquest dissabte per a depositar-la en la parrquia de la Nativitat, on quedar exposada en l'altar major durant les dates en qu havien de celebrar-se les festes en el seu honor. En aquesta fase de la desescalada per la pandmia de coronavirus el temple romandr tancat, per la qual cosa els fidels noms podran veure la imatge durant la retransmissi de la missa dominical al migdia.
Segons ha indicat la regidora de Festes, Isladis Falc, la previsi passa per poder celebrar el corresponent ofici religis el dia 22 de maig, festivitat de Santa Quitria, amb l'aforament de l'esglsia redut a les condicions previstes per a un nou pas en el desconfinament. En aquest cas, el temple reduiria la seua capacitat per a complir amb la normativa estatal de seguretat.
Una representaci de la corporaci municipal, els portadors de Santa Quitria i la Junta de Dames de Santa Quitria i Verge del Rosari podria acompanyar a la patrona en aquesta missa, sempre que aix ho permeta l'Estat en funci de la situaci de la pandmia. En cas de no poder celebrar-se segons aquesta planificaci, ser a porta tancada i retransmesa per televisi.
El rector de la Nativitat, Juan ngel Tapiador, custodiar la imatge de la patrona des de la seua arribada aquest cap de setmana. Amb carcter excepcional, i davant la impossibilitat de celebrar el romiatge i l'ofrena de flors, Santa Quitria quedar depositada directament en l'altar major de la parrquia, sense la recepci habitual a l'esglsia del Crist, on roman habitualment entre el romiatge i la process del trasllat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana