Almassora: #promptehocelebrarem, missatge de festa i esperana a Almassora


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195491_121221/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/5/195491_121221/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/5/195491_121221/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | Fiestas | 15-05-2020
#promptehocelebrarem, missatge de festa i esperana a Almassora

El departament de Festes de l'Ajuntament d'Almassora ha preparat una campanya en el mobiliari pblic per a encoratjar a la poblaci coincidint amb l'inici de les celebracions de Santa Quitria, que hagueren arrancat aquesta nit en situaci ordinria. D'aquesta forma, banderoles, marquesines i faanes d'edificis rememoren escenes d'altres edicions festives amb les imatges dels fotgrafs locals professionals.
Vam proposar als artistes que ens vengueren algunes de les fotos ms representatives per a decorar espais pblics en un moment en qu existeix un sentiment de tristesa i neguit per la gravetat de la pandmia i la suspensi de tots els actes pblics, ha assenyalat la regidora de Festes, Isladis Falc, i desprs encarreguem un disseny molt visual i atractiu amb l'etiqueta #promptehocelebrarem, de manera que confiem tot el procs a empreses i autnoms d'Almassora.
Aix, la seua regidoria va comprar les fotografies als estudis d'Ediciones Muphy, Gilberto Membrado, Kike Simn i Mara Lpez (Nidori) i va confiar en l'empresa de disseny local Dobleessa per a la creativitat de les banderoles que flanquegen la plaa d'Espanya, les marquesines en el nucli urb i la platja, la decoraci del balc de l'ajuntament i la lona installada en el centre social de Ftima.
La process de Santa Quitria i les Calderes (Membrado), els bous al carrer i les penyes (Muphy), l'ofrena de la patrona i els cavalls i mansos pel Millars (Simn) i lEsclat de Festa i el romiatge a Santa Quitria (Nidori) sn els instants triats per a rememorar els actes ms significatius de la setmana gran de maig. Res s comparable a viure'ls en primera persona, per volem que siga un motiu ms d'esperana per a continuar complint les normes i que prompte tornem a celebrar-ho junts, segons Falc.
De moment, aqueixa possibilitat no existeix i fins al tradicional romiatge es va convertir la setmana passada en un trasllat discret de la talla de Santa Quitria des de l'ermita fins a l'esglsia de la Nativitat amb cotxe patrulla de la Policia Local. En cas de canviar de fase en el procs de desescalada, el temple podr obrir les seues portes amb aforament redut perqu els fidels accedisquen a visitar la talla de la patrona.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana