Almassora: Limpacte de la COVID a Almassora marca el debat del municipi


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/10/196528_122139/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Almassora | General | 26-10-2020
Limpacte de la COVID a Almassora marca el debat del municipi

El ple de l'Ajuntament d'Almassora s'ha reunit hui amb carcter extraordinari per a celebrar el debat sobre l'estat del municipi, marcat enguany per l'impacte del coronavirus en la localitat. Els fons destinats a la pandmia, la creaci de llocs d'ocupaci i l'avan de les inversions en els projectes dEdificant i subvencions FEDER sn els pilars defensats per l'equip de govern.
Al temps, l'alcaldessa d'Almassora, Merche Gal, defensa la versatilitat del pressupost de 2020, que ha hagut d'adaptar-se renunciant a les prioritats marcades quan es van aprovar els comptes, per a protegir uns mesos ms tard la salut de la poblaci i els treballadors del consistori. L'objectiu s'ha aconseguit per no podem baixar la gurdia davant les incerteses que planteja la pandmia, indica la muncep. Entre aquestes, l'ocupaci s un dels captols als quals ms fons destina el consistori, que noms en contractes a empreses locals acumula 135.000 euros de despesa a travs del Pla Reactivem.
Tant els portaveus del Grup Municipal Socialista com de Ciutadans, Santiago Agust i Javier Moll, respectivament, valoren el treball conjunt de l'equip de govern per a atendre l'emergncia sanitria sense paralitzar el pacte poltic signat fa poc ms d'un any entre tots dos grups. En aquest sentit, la fi de les obres del collegi Regina Violant o l'inici de la conversi en zona de vianants del barri antic sn dels projectes executats malgrat els obstacles del confinament.
De fet, indiquen que la renovaci d'infraestructures educatives i la gesti dels 10 milions d'euros de fons europeus i municipals amb els quals est dotada l'estratgia DUSI sn la pedra angular de la legislatura i han de conviure amb la reserva de fons per a lluitar contra la pandmia de coronavirus. Hem de gestionar el present sense poder fixar-nos massa en un futur a molt llarg termini per la velocitat amb qu es produeixen els canvis en la crisi sanitria, segons la primera edil.
Estat d'alarma
De fet, l'equip de govern s'ha reunit primera hora del mat per a analitzar modificacions en la programaci municipal i en l'accs a installacions. Aix, les pistes esportives sense controls d'accs (Pius XII i parc de Pesudo) incorporaran cartelleria per a recordar la impossibilitat de reunir-se ms de sis persones i la resta d'installacions mantindran l'aforament vigent.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana