Almassora: El ple dAlmassora aprova esta vesprada el I Pla dIgualtat doportunitats


 
La Plana al Dia | Almassora | General | 14-12-2020
 

El ple de l'Ajuntament d'Almassora aprovar esta vesprada el I Pla Municipal d'Igualtat d'Oportunitats entre dones i homes 2019-2023 (PMIO). El procs de diagnstic va comenar al setembre de l'any passat i va finalitzar al febrer d'enguany. Grcies a aquesta anlisi, el document forma una eina de treball per a caminar cap a la igualtat efectiva i la no discriminaci per sexe en la localitat. La regidora d'Igualtat, Mara Jos Tormo, i l'agent d'igualtat, en collaboraci amb altres departaments municipals, han redactat les bases del projecte.

Desprs de realitzar un estudi exhaustiu de sis mesos sobre la situaci a Almassora, l'equip de govern va extraure conclusions i va decidir tirar avant un pla d'acci que ajudara a aconseguir una igualtat efectiva entre dones i homes. Quan vam observar les febleses que existien vam decidir crear una eina efica contra la desigualtat, des d'aqueix moment, la creaci d'aquest pla ha sigut prioritat poltica en el nostre programa i hui s una realitat, segons ha afirmat la regidora de l'rea, Mara Jos Tormo.

Algunes de les actuacions que acompanyen a aquest Pla d'igualtat sn: la millora en l's del llenguatge no sexista, tant en la comunicaci interna com externa per part del consistori, la visibilitzaci de les aportacions que realitzen al nostre municipi i la societat en general, l'augment del nombre de dones que participen en el teixit associatiu i l'obligaci de facilitar informaci sobre els recursos existents i serveis en matria de protecci i inclusi social, en collaboraci amb la Policia Local i la Gurdia Civil.

L'agent d'igualtat del consistori ha sigut la responsable d'impulsar i coordinar el procs d'elaboraci del Pla Municipal d'Igualtat d'Oportunitats entre dones i homes. A ms, tamb ha sigut necessari el treball de personal qualificat en la matria i altres departaments municipals. Cal destacar que l'Ajuntament va facilitar al juliol un qestionari a la ciutadania perqu participaren en les accions que anava a concretar aquest pla i complir amb l'objectiu de transversalitat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana