Almassora: Almassora potenciar el turisme amb la creaci duna guia i dues aplicacions


 
La Plana al Dia | Almassora | General | 02-01-2021
 

La Regidoria de Turisme fomentar les visites a la localitat enguany grcies a la creaci d'una guia turstica i dues aplicacions mbils. Els tres projectes compten amb la collaboraci de la Generalitat Valenciana i estaran llestos en les prximes dates. La guia turstica, sota el nom de Almassora viu-la, mostra els museus, festejos i punts naturals ms reconeguts del municipi. D'altra banda, una APP oferir una visita virtual al refugi del Calvari situat en la plaa Espanya, i l'altra, una experincia turstica per la senda del riu Millars a travs del producte ornitolgic denominat Birding Almassora.

D'aquesta manera, el consistori busca reactivar aquest sector de la localitat amb l'arribada de l'any nou. Per a aix, la nova guia turstica i d'oci d'Almassora inclou: una introducci sobre el municipi, informaci sobre el Torrell del Boverot i el seu museu del carrer Sant Vicent, tamb el museu Parroquial o el del Joguet, l'ermita de Santa Quitria, el seu entorn natural i altres ermites de la localitat, o el barri antic de la Vila amb les seues ltimes remodelacions. A ms, el fullet cont telfons, ubicacions o pgines web de diversos llocs citats.

La guia turstica i d'oci tamb acull els paratges naturals d'Almassora amb informaci sobre les tres platges, el riu Millars o la via verda. Tamb, la gastronomia t el seu espai, amb els productes i plats locals tpics, aix com les rutes gastronmiques. Finalment, els festejos de la Matx de Sant Antoni, Sant Joan, les festivitats declarades Festa d'Inters Turstic Provincial com a Setmana Santa o les festes patronals de Santa Quitria; i tamb la Fira de Sant Andreu o les festes patronals del Roser.

D'altra banda, l'rea de Turisme de l'Ajuntament ha creat una APP digital que ofereix als usuaris una visita virtual pel refugi del Calvari, situat en la plaa Espanya i creat durant la Guerra Civil. L'aplicaci estar en marxa en unes setmanes i fa un recorregut per un dels dos nics refugis que va haver-hi a Almassora durant els bombardejos que va patir la localitat en aquest conflicte bllic. Els usuaris poden triar l'opci de realitzar la visita virtual amb els comentaris en castell o en valenci.

Finalment, el consistori ha destinat 18.125 euros al costat de la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana, amb el finanament repartit al 50% entre totes dues entitats, per a la creaci d'una APP que permeta als turistes del Millars viure una experincia nica a travs del producte ornitolgic denominada Birding Almassora. L'eina mbil ofereix narraci, fotos en 360 i geolocalitzaci tant de ruta ciclopeatonal com en l'albirament d'ocells.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana