Almassora: Almassora amplia a tres milions la plissa anual de tresoreria per a blindar-se a la COVID


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197044_122579/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 10-01-2021
Almassora amplia a tres milions la plissa anual de tresoreria per a blindar-se a la COVID

L'Ajuntament d'Almassora i Cajamar han subscrit una plissa de tresoreria a curt termini per a 2021 que arriba als tres milions d'euros, enfront dels dos milions habituals, davant la possibilitat que es produsquen desfasaments transitoris pel calendari d'ingressos de tributs i el pagament als provedors. L'alcaldessa, Merche Gal; el tresorer, Ral Santos, i representants de l'entitat bancria van subscriure l'acord a la fi de 2020 per a garantir la seua disponibilitat aquest 1 de gener.

La plissa, sense comissi i a 0% d'inters, respon a la previsi de l'equip de govern per a evitar tensions de tresoreria vinculades a la pandmia de coronavirus. La incertesa de l'exercici en la recaptaci i les necessitats que haja d'assumir el consistori per a palliar els efectes de la COVID-19 se sumen a les despeses habituals del primer trimestre, abans d'ingressar el gruix dels tributs.

D'aquesta manera, la plissa abasta tot l'any natural i permetr agilitar al mxim el pagament de factures a provedors en cas que es produsca un desfasament de tresoreria. Aquesta previsi va aconseguir aflorar a l'abril de 2020 la liquiditat necessria per a afrontar despeses derivades de l'emergncia sanitria, la majoria pagaments a autnoms i petites i mitjanes empreses que van prestar serveis i subministraments en els dies previs a la suspensi de totes les activitats.

Un altre dels departaments que protegeix els seus usuaris amb aquesta reserva de fons s Serveis Socials, una de les rees ms castigades per la pandmia per la gesti de prestacions individuals, ajuda en alimentaci i despeses d'habitatge a persones amb necessitats especials, aix com altres serveis implementats des del comenament de la crisi sanitria per a garantir el benestar de la poblaci en collaboraci amb Creu Roja, Critas i la resta d'ONG de la localitat.

D'igual forma ocorre amb el pagament de les factures a provedors d'obres i serveis, un dels objectius principals per a garantir liquiditat a autnoms i empreses. No en va, entre el 14 i el 31 de mar de 2020, en la primera quinzena de confinament domiciliari, la instituci va pagar 577.669,28 euros en factures a tercers per a alleujar les crregues econmiques derivades de la crisi del coronavirus. En total, el departament d'Intervenci i els diferents gestors de cada rea municipal van tramitar 197 factures.

La maquinria de pagaments als qui treballen de manera externa per a l'Ajuntament no pot parar, i ms en un moment de dificultats per a empreses i autnoms, per la qual cosa aquesta plissa suposa una eina que utilitzarem en cas de necessitat i sense interessos per a les arques municipals, en paraules del regidor d'Hisenda, Santiago Agust.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana