Almassora: Almassora sollicitar 209.000 euros a lIVACE per a adequar el polgon Millars


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197089_122616/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 16-01-2021
Almassora sollicitar 209.000 euros a lIVACE per a adequar el polgon Millars

L'Ajuntament sollicitar una subvenci de 209.000 euros a l'Institut Valenci de Competitivitat Empresarial (IVACE). El consistori pretn adequar amb aquesta ajuda un dels polgons ms antics i consolidats de la localitat. L'espai compta amb un superfcie total de 497.200 metres quadrats, situat als afores del municipi, al costat de l'estaci de tren i amb eixides prximes cap a Castell i Vila-real. La iniciativa segueix la lnia de la proposici que aprovaran tots els grups en el ple del dilluns per a aconseguir un pacte d'Estat per la indstria.

El projecte de millora per al polgon ms antic d'Almassora va encaminat a fer ms competitives les indstries que operen en ell i millorar l'eficincia de tota la zona com a comproms amb el medi ambient. No en va, emmalalteix de subministraments i serveis propis dels recintes industrials ms moderns.

Cal destacar que el polgon Millars s un dels ms importants de la comarca i l'Ajuntament busca projectar-lo com un centre d'oportunitats per a les empreses. Aquest espai comptar amb la comissria de la Policia Local a partir de 2022, grcies a la cessi realitzada pel Consell de l'Institut de Qualitat de l'Edificaci, en dess des de 2012.

D'altra banda, l'alcaldessa d'Almassora, Merche Gal, al costat de la regidora d'Urbanisme, Carmina Martinavarro, reben dijous que ve a representants de la Federaci de Polgons Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval) en el consistori. L'objectiu de la reuni s realitzar una primera presa de contacte amb l'associaci per a aconseguir assessorament en la gesti de polgons industrials i d'aquesta manera optar a subvencions pbliques per a la millora i el desenvolupament d'aquests espais en la localitat. El treball amb Fepeval permetr integrar l'activitat dels polgons en la vida municipal.

Cal recordar que l'equip de govern ja va sollicitar l'any passat ajudes a aquest organisme de la Generalitat Valenciana amb l'objectiu de millorar els polgons d'Almassora. L'arribada del coronavirus va paralitzar aquestes subvencions oferides per l'IVACE, que van quedar suspeses amb la finalitat de destinar aquests fons a palliar les conseqncies econmiques provocades per la pandmia en la comunitat autnoma.

Martinavarro ha valorat la gesti de l'equip de govern sobre aquest tema: estem treballant al costat d'altres organismes supramunicipals perqu Almassora pose en valor els seus polgons, ha indicat l'edil, en tant que no hem d'oblidar que sn una font imprescindible de llocs de treballs

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana