Almassora: El collegi Santa Quitria dAlmassora compta amb dues empreses candidates per a la seua construcci


 
La Plana al Dia | Almassora | General | 24-01-2021
 

El collegi Santa Quitria d'Almassora, en barracons des de la seua fundaci en 2010, compta amb dues empreses candidates per a comenar la construcci del nou centre escolar enguany i finalitzar durant el 2021. L'alcaldessa, Merche Gal, ha sigut present en l'obertura de pliques al costat dels tcnics de Contractaci del consistori per a comprovar que el procs administratiu d'adjudicaci marxa segons el que es preveu. L'actuaci, que suposar una inversi superior als 3,8 milions d'euros, est integrada en el programa Edificant de la Generalitat Valenciana.

Les dues signatures mercantils que opten a realitzar les obres del Santa Quitria sn: Ail Serveis Enginyeria i Obres (constructora del nou collegi Regina Violant) i Civicons. Durant les prximes setmanes els tcnics de diferents departaments de l'Ajuntament estudiaran totes dues opcions amb l'objectiu d'adjudicar els treballs de construcci a la signatura que oferisca millors serveis. D'aquesta manera, la comunitat educativa d'aquest centre escolar abandonar en 2021 els barracons, que ocupen des de la seua fundaci en 2010, per a gaudir d'un edifici educatiu en condicions.

La licitaci del nou centre educatiu aconsegueix un total de 3.882.163,23 milions d'euros. El consistori finanar l'actuaci de la mateixa manera que les obres d'enderrocament i construcci del collegi Ambaixador Beltrn. D'aquesta manera, l'rea econmica de l'Ajuntament realitzar la inversi en dos anys: d'una banda, un pressupost de 2,3 milions d'euros durant aquest 2021 i d'altra banda, 1,5 milions d'euros per a la conclusi dels treballs durant l'any que ve.

Cal recordar que la construcci d'aquests dos centres forma part del programa Edificant, per la qual cosa el consistori assumeix tot el procs administratiu i els costos pressupostaris, per la Generalitat Valenciana reintegra posteriorment la quantitat econmica corresponent. El nou collegi de Santa Quitria ocupar una superfcie total de 5.041,70 metres quadrats, amb tres unitats d'Infantil, sis de Primria i un menjador amb capacitat per a 180 comensals repartits en dos torns.

El centre educatiu, prxim al barri de Ftima i situat al carrer Drets Humans, al costat del Centre de Formaci i l'edifici de Serveis Socials, prevaldr la llum natural amb grans vidrieres i porxos per a afavorir l'eficincia energtica i l's de zones comunes. A ms, el gimns comptar amb ventilaci natural, el complex educatiu amb tons neutres, on el color terracota de la prpia cermica i el blanc seran els protagonistes esttics.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana