Almassora: Almassora reclamar dijous a Costes la defensa de la platja enfront de temporals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197395_122862/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 14-02-2021
Almassora reclamar dijous a Costes la defensa de la platja enfront de temporals

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Gal, i els regidors de Territori i Platges, Carmina Martinavarro i Joan Antoni Trenco, respectivament, es reuniran dijous que ve amb la Direcci Provincial de Costas a fi de traslladar els resultats de l'estudi encarregat al catedrtic de la Universitat Politcnica de Valncia Josep C. Segarra Peris que abunda en la necessitat d'incorporar noves infraestructures per a la protecci enfront dels temporals.

Tal com va informar Martinavarro al venat en la reuni mantinguda aquest dijous via telemtica, l'objectiu de l'equip de govern passa per elevar a l'administraci corresponent, el Ministeri de Medi Ambient, les conclusions de l'expert per a defensar l'execuci de nous projectes de defensa i regeneraci. Espigons, dics exempts, transvasaments inversos i aportacions d'alimentaci artificial amb sediments duradors sn algunes de les solucions proposades per a combatre la regressi i inundacions.

La trobada venal va permetre donar a conixer a residents i propietaris d'habitatges en la costa les alternatives aportades per l'expert als efectes histrics de les obres del port de Castell i les successives actuacions de regeneraci i protecci. Associacions i particulars, a ms de representants poltics, van abordar la necessitat d'implicar a Costas i el Port en l'adopci de mesures que alleugen els problemes que pateixen els residents.

Aix, la regidora de Territori ha indicat que desprs de la reuni del prxim dijous tornar a repetir la trobada venal telemtica per a informar-los del contingut de la reuni amb Costas. El consens s'estendr tamb a l'mbit poltic amb una moci que reculla els termes que apunta l'expert de la Politcnica amb l'objectiu d'avanar en noves infraestructures. El text s'elevar al ple de la corporaci municipal per a l'aprovaci de tots els grups.

A ms, Martinavarro es va comprometre amb els assistents a la presentaci de l'estudi del catedrtic Segarra Peris a fixar tamb una cita amb el Port de Castell per a abordar el futur de la platja desprs de conixer els resultats tcnics. No en va, l'anlisi contractada pel consistori a petici de l'associaci venal Platja d'Almassora s un rigors estudi tant en el respecta a l'evoluci histrica de la platja com en les solucions plantejades, en paraules de la responsable municipal de Territori.

L'edil demanar tamb la collaboraci ciutadana per a aportar fotografies i documents antics que reflectisquen la regressi i els efectes dels temporals en la primera lnia de costa. El contacte entre totes les parts s continu i aix continuar sent per a treballar en aqueix present i futur de la platja d'Almassora que tant ens preocupen, segons l'edil.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana