Almassora: Gal recorre al Congrs a accelerar la defensa de la costa dAlmassora


 
La Plana al Dia | Almassora | General | 22-02-2021
 

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Gal, ha traslladat hui al diputat nacional per Castell Germn Renau, portaveu de la comissi de Transici Ecolgica en el Congrs dels Diputats, la petici per a elevar al Ministeri de Medi Ambient l'estudi redactat pel catedrtic de la Universitat Politcnica de Valncia, Jos C. Segarra Peris, i accelerar accions encaminades a estudiar i executar les seues alternatives per a la defensa de la platja d'Almassora.

La primera edil ha traslladat a Renau la situaci que pateix la costa de la localitat pels efectes de la regressi a causa de l'activitat del port de Castell i dels temporals pel canvi climtic per a constrnyer al Ministeri de Medi Ambient a valorar les solucions a la recerca de major protecci enfront de les inundacions.

El diputat, vocal tamb de la comissi d'Indstria, ha mostrat el seu comproms d'elevar al Ministeri la reivindicaci d'Almassora, aix com d'iniciar les accions necessries en el si de la cambra baixa per a traslladar la veu de la localitat en la seua sollicitud de reconixer la particularitat d'Almassora enfront d'altres platges pel mal que pateix fruit de l'activitat del port de Castell.

El contacte amb el Congrs dels Diputats es produeix quatre dies desprs que l'equip de govern es reunira de manera telemtica amb la Direcci Provincial de Costas per a informar-los dels resultats de l'estudi contractat a Segarra Peris. Les seues propostes van dirigides a frenar la degradaci de la costa desprs de la evident recessi de la costa, que va arrancar amb les primeres obres d'abric del port de Castell i que s'ha vist agreujada per la prctica absncia d'aportacions sedimentries des del continent i per obres de defensa que no han resolt el problema.

Tal com es va comprometre Gal, l'Ajuntament d'Almassora utilitzar aquest extens document redactat durant mesos pel catedrtic per a defensar la necessitat de ms inversions a la platja que permeten executar noves infraestructures per a palliar les inundacions. En aquest sentit, l'equip de govern defensa la discriminaci positiva del litoral d'Almassora enfront d'altres platges de la provncia davant l'agreujant l'acci del port sobre la costa.

Les propostes que planteja Segarra Peris passen per la construcci de dics exempts, transvasaments inversos i aportacions d'alimentaci artificial amb sediments duradors, al marge de donar temps per a concloure l'efectivitat de l'ltima actuaci executada en Benafel, activitat que considera funcional.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana