Almassora: Almassora busca fons europeus de recuperaci per a Corell i la Vila


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/3/197669_123075/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 21-03-2021
Almassora busca fons europeus de recuperaci per a Corell i la Vila

L'Ajuntament d'Almassora ha traslladat la seua sollicitud a la Direcci General de Coordinaci de l'Acci del Govern per a demanar fons d'europeus de recuperaci que repercutisquen en millores en els barris de Corell i la Vila. Aix ho ha comunicat aquesta setmana l'alcaldessa, Merche Gal, a la Generalitat Valenciana en la reuni telemtica mantinguda per a avanar la coordinaci de l'arribada d'aqueixes ajudes europees que canalitzar el Govern.

El consistori preveu aprofitar l'Estratgia de Desenvolupament Urb Sostenible Integrat (EDUSI) i projectes ja redactats per a rehabilitar tots dos barris amb l'objectiu d'avanar la captaci del pressupost canalitzat des de la Uni Europea. La regeneraci de barris, les poltiques inclusives, l'accessibilitat, l'eficincia energtica o l'aposta per la mobilitat sostenible sn algunes de les claus que regiran la sollicitud d'Almassora.

En aquest sentit, Gal va assistir a la trobada convocada pel Consell per a municipis d'entre 20.000 i 50.000 habitants i va traslladar la voluntat de la localitat de participar en la convocatria d'ajudes a travs de dues manifestacions d'inters: la regeneraci de Corell i el barri antic. La inclusi de tots dos en la proposta que el consistori elevar a la Generalitat per a la canalitzaci de fons de la Uni Europea a travs del Govern respon a la vocaci municipal d'aprofitar el treball ja realitzat per a garantir una tramitaci rpida.

La conversi del Auditori Les Boqueres en un modern centre soci-juvenil i la inversi de ms d'un mili d'euros en el barri formen part de l'estratgia presentada als fons FEDER i compten amb l'aprovaci del ministeri per a sufragar el 50% de l'actuaci. Aquest fet permetr rejovenir el districte i dotar-lo d'elements per a la cohesi social, circumstncies que preveu aprofitar el departament d'Urbanisme per a optar ara a una nova edici de fons europeus, en aquest cas els de recuperaci desprs de la pandmia de coronavirus.

Per part seua, la Vila s un altre dels pilars pels quals apostar l'Ajuntament d'Almassora per a atraure la major quantitat d'ajudes possibles desprs del treball tcnic ja realitzat. Culminada la primera fase de conversi en zona de vianants del barri antic i amb el projecte de rehabilitaci de la plaa Major i adjacents previst per a enguany, la localitat est en disposici d'optar a noves subvencions a travs d'objectius de la Uni Europea com la inversi en energia eficient, protecci social, igualtat de gnere i d'oportunitats, digitalitzaci, etc.

El consistori entn que est en disposici de participar en aqueix model de treball coordinat entre les entitats locals i la mateixa Generalitat per a modernitzar dos barris emblemtics, que responen a la seua prpia idiosincrsia i que tenen detectades ja les oportunitats de modernitzaci per a vncer el risc de la despoblaci.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana