Almassora: Educaci de la Generalitat i l'Ajuntament d'Almassora avancen amb la tramitaci del CEIP Cardenal Cisneros


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/197881_123267/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 05-05-2021
Educaci de la Generalitat i l'Ajuntament d'Almassora avancen amb la tramitaci del CEIP Cardenal Cisneros

El director general d'Infraestructures Educatives, Vctor Garcia i l'alcaldessa d'Almassora, Merche Gal, van realitzar una reuni de seguiment del pla Edificant en la localitat, un procs que avanar amb la licitaci i adjudicaci de les obres de millora del collegi Cardenal Cisneros enguany. Ms de mig mili d'euros per part d'Educaci de la Generalitat permetran tirar avant aquest projecte que posar fi a les deficincies en la cuina i en altres punts del centre educatiu.

D'aquesta manera, la Conselleria d'Educaci s'ha comproms a accelerar la delegaci de competncies de les obres amb l'objectiu que el consistori puga avanar la resta del procs administratiu. Igualment, Garcia i *Gal, van acordar iniciar dos nous projectes via *Edificant per a la reforma integral de l'Escola Infantil San Jos i la renovaci total de la coberta del *CEIP Germans Ochando.

El pla Edificant, mancant incloure aquestes dues noves obres, suposa una inversi global de 21,5 milions d'euros a Almassora per part de la Conselleria que dirigeix Vicent Marz. En aquest sentit, el director general d'Infraestructures de la Conselleria, Vctor Garcia, visitar la localitat en les prximes setmanes per a, al costat de l'alcaldessa, mantindre reunions informatives amb les comunitats educatives dels tres centres educatius que es construiran de nou: el *CEIP Ambaixador Beltrn, *CEIP Santa Quitria i l'IES lvaro Falomir.

En aquesta lnia, Garcia ha oferit a l'Ajuntament la collaboraci total del departament de Vicent Marz perqu el consistori puga complir amb la seua planificaci de tindre redactat el projecte a final d'enguany i aix poder licitar les obres de l'institut en 2022.

Aquesta actuaci gestionada per l'Ajuntament, amb una inversi de 10,6 milions d'euros per part de la Conselleria, consisteix en l'enderrocament i la construcci de nou del centre replicant els volums i l'altura de la faana original de l'institut ja que el seu disseny est protegit. Amb aquesta intervenci es posaria fi a la precarietat i insuficincia d'espai d'un recinte que va complir mig segle d'activitat l'any passat. Els treballs permetran al centre prescindir dels barracons installats fa ms de 20 anys i millorar la comoditat d'alumnat i docents.

A ms, desprs de l'adjudicaci de les obres del CEIP Santa Quitria en la junta de govern municipal d'aquesta setmana, en breu seguir el mateix procs el CEIP Ambaixador Beltrn, el collegi ms antic d'Almassora. Tota aquesta ltima actuaci suposa una inversi global de la Conselleria de 6,1 milions d'euros i l'Ajuntament est a punt d'adjudicar l'ltima fase d'aquesta delegaci, la demolici i nova construcci del centre en la mateixa parcella, per 4.945.112,42 euros i un termini d'execuci de 12 mesos.

Garcia destaca que el comproms del departament del conseller Vicent Marz amb la millora dels centres educatius d'Almassora no va acabar amb l'obertura el setembre passat del nou CEIP Regina Violant, en la construcci del qual Educaci de la Generalitat ha invertit 5,4 milions, sin que a travs del pla Edificant assegurem 21,5 milions ms d'inversi. El director general subratlla que, amb les dues noves delegacions d'obra que es comenara a tramitar, Almassora passar a ser el tercer municipi valenci que ms inversions concentra del pla Edificant.

Gal s'ha referit a la transformaci completa patida pel mapa d'infraestructures educatives d'Almassora per a acabar amb tot el retard que acumulava el nostre municipi en comparaci amb la resta de la provncia quan vam accedir al govern local en 2015. Rebem una de les inversions ms quantioses de la Generalitat a la provncia de Castell per a acabar amb l'estigma de ser un dels municipis amb ms barracons, ha insistit l'alcaldessa.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana