Almassora: Almassora destaca lactuaci en la pandmia i laugment de plantilla en la memria anual de la seua Policia Local


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198238_123586/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 23-06-2021
Almassora destaca lactuaci en la pandmia i laugment de plantilla en la memria anual de la seua Policia Local

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Gal, el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Mart, i el comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, han presentat aquest mat la memria anual de 2020 amb les actuacions ms destaques dels agents en el municipi. Els presents han valorat l'actuaci de la Policia Local durant els mesos ms durs de la pandmia, aix com l'augment de la plantilla. A ms, Gal ha destacat l'increment de dones en el cos de la Policia Local, amb un total de nou, dos d'elles formaran part dels oficials de grup.

Els agents de la Policia Local van veure durant 2020 com la feina habitual variava i la seua faena augmentava desprs de l'arribada de la pandmia. El venat va necessitar personal de proximitat, ajuda per a realitzar la compra o assistncia en necessitats bsiques a persones majors o dependents. Els policies, a part de la feina habituals, tamb es van ocupar, per exemple, de portar les medicines des de Castell als pacients oncolgics o de controlar que les mesures sanitries i socials es compliren durant l'estat d'alarma.

2020 ha sigut un dels pitjors anys de la histria d'Almassora i de tot el pas en general, la Policia Local ha estat a l'altura en una situaci sanitria i social molt difcil on la ciutadania ha necessitat ms que mai el suport de tots els agents, ha declarat la primera edil. L'alcaldessa tamb ha fet referncia a l'augment de la plantilla, que ja aconsegueix els 42 empleats, grcies al procs de selecci que va comenar en 2020 i va finalitzar en el primer trimestre d'enguany.

Desprs de les jubilacions dels dos ltims anys, la Policia Local s'ha vist en l'obligaci de renovar la seua plantilla. El comissari cap ha destacat que Almassora va ser un dels primers municipis a realitzar oposicions durant la pandmia, la labor del regidor de l'rea, Javier Mart, al costat dels meus companys, ha sigut clau en l'elaboraci del protocol corresponent per a dur a terme les proves de selecci als ms de 300 participants amb la major seguretat possible i sense eixir-nos dels lmits que ens marcava Sanitat.

D'aquesta manera, els presents tamb han comentat l'increment del parc de vehicles a Almassora, amb 250 ms respecte al 2019 i un total de ms de 20.000 vehicles en el municipi. Al seu torn, la poblaci tamb va augmentar un 3% amb ms de 400 persones en comparaci al 2019. Les limitacions de mobilitat per la pandmia van permetre reduir el nombre d'accidents. A ms, els agents van realitzar un total de 3.115 vigilncies en matria de violncia de gnere durant el 2020.

Finalment, el regidor de l'rea ha destacat que a part de l'arribada del coronavirus, quan molts van renunciar a baixes mdiques i perodes vacacionals, la Policia Local tamb va haver de fer front a dos temporals meteorolgics molt greus. Ara mateix estan en contacte amb Sanitat i porten les vacunes que cada setmana sn injectades als nostres vens en el centre de vacunaci de Sant Felip, ha declarat Mart.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana