Almassora: Almassora recupera el Dia dels Majors el dimecres 6 doctubre


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/9/198758_124030/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 11-09-2021
Almassora recupera el Dia dels Majors el dimecres 6 doctubre

L'Ajuntament d'Almassora recuperar el Dia dels Majors el dimecres 6 d'octubre, que tornar desprs de dos anys d'absncia per la pandmia, dins dels actes festius en honor a la Mare de Du del Roser. La programaci, que abasta des de divendres que ve 1 fins al dimarts 12 d'octubre, inclou actuacions musicals, activitats culturals, infantils i gastronmiques. El cantant valenci Francisco protagonitzar el dia 6 l'espectacle musical a partir de les 18.30 hores en la plaa d'Espanya.

La Regidoria de Festes repartir el tradicional berenar per a les persones majors per aquestes no podran menjar durant l'acte per a respectar l's obligatori de la mscara, sempre que no canvie la normativa sanitria. Les persones interessades podran apuntar-se per a recollir el seu berenar a la porta de l'Ajuntament, des del dimecres 29 de setembre fins al dilluns 4 d'octubre, en l'horari de 10 hores fins a les 13 hores. Membres de la Junta Local de Festes repartiran els tiquets habituals als sollicitants.

El consistori prepara ms actuacions musicals per a les festes patronals en honor a la Mare de Du del Roser, totes elles amb les mesures de seguretat oportunes com l's obligatori de mscara, romandre asseguts durant els espectacles i guardar la distncia de seguretat, sempre que la Conselleria de Sanitat no modifique la normativa vigent. Tots els concerts programats tindran aforament limitat i es permetr l'entrada per ordre d'arribada.

El dissabte 2 d'octubre la plaa d'Espanya albergar un tribut a El Canto del Loco a les 23 hores. D'altra banda, el pa i porta, que tindr lloc el divendres 8 en el seu lloc habitual, eliminar el sopar de sobaquillo amb taules i cadires per comptar amb l'actuaci de l'orquestra Jamaica a partir de les 23 hores. El grup Celtas Cortos protagonitzar el concert estavella el dissabte 9 a les 23 hores en la mateixa plaa. Les ltimes actuacions musicals seran el dilluns 11, amb un tribut a Camilo Sexto en la plaa Espanya a partir de les 19.30 hores i un concert de msica valenciana en el Recinte Fester a les 23 hores.

Els festejos patronals comptaran amb un espectacle pirotcnic el diumenge 10 d'octubre a partir de les 22.30 hores. Pirotcnia Baldayo llanar dos castells de focs artificials alhora des de dos punts diferents d'Almassora. A ms, el divendres 1 es produir l'habitual tret del coet que anuncia l'inici de les festes, per sense la celebraci del xupinazo en la plaa Major a causa de la situaci sanitria.

L'Ajuntament tamb prepara activitats culturals i infantils per a menors en diverses places d'Almassora durant les vesprades dels dies 2,3,7,9,10,11 i 12. A ms, l'esport, el medi ambient, les activitats juvenils, la igualtat i la gastronomia tamb tindr el seu espai en la programaci de les festes en honor a la Mare de Du del Roser.

Finalment la regidora de Festes, Isladis Falc, ha declarat que tenem moltes ganes de poder preparar actes festius, tots tenim clara la situaci que vivim i que seran unes festes diferents per intentarem que Almassora les gaudisca com sempre. Poder recuperar algunes de les nostres tradicions i festejos indica que a poc a poc recuperem la normalitat, encara que no hem de baixar la gurdia, ha afirmat l'edil.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana