Almassora: Intervenci confirma leliminaci de factures en el calaix a Almassora


 
La Plana al Dia | Almassora | General | 15-11-2021
 

El ple de l'Ajuntament d'Almassora ha donat compte aquesta vesprada del compliment dels terminis de tramitaci de les factures municipals. L'interventor ha elaborat l'informe d'execuci comptable del tercer trimestre, que ratifica l'absncia de factures en el calaix en aquest perode, igual que en les altres dues anlisis de 2021. L'anlisi evidencia el sanejament de la gesti en contraposici amb altres anys.

Conforme al que s'estableix en la Llei 25/2013 d'impuls de la factura electrnica i creaci del registre comptable de factures en el Sector Pblic, s'ha confeccionat per Intervenci l'annex sobre el compliment dels termes de tramitaci de les factures, resultant que no hi ha cap factura pendent de tramitar. La referncia de l'interventor municipal en en anlisi del tercer trimestre de 2021 es repeteix en els informes del primer i el segon trimestre de l'any enfront de les deficincies detectades, per exemple, en les quatre anlisis de 2014.

D'altra banda, l'informe de la Intervenci tamb ratifica el descens del deute pendent per habitant, que ha passat de 562,72 euros/habitant a 486,82 en l'ltim any analitzat, i la disminuci durant 2020 de l'import obtingut a partir d'actuacions de recaptaci en executiva a causa de la limitaci de la gesti a conseqncia de la pandmia de coronavirus.

Encara aix, la recaptaci d'exercici corrent ha millorat la seua rtio, passant del 81,27% en 2015 fins al 90,50% en 2020. Aquesta part entn que existeix encara recorregut per a la millora d'aquesta rtio, en tant que entre 2011 i 2016 l'Ajuntament d'Almassora no va desenvolupar procediments de recaptaci executiva.

A ms de la daci de comptes de l'informe de control financer i la informaci comptable, el ple de l'Ajuntament d'Almassora acceptar la proposta de delegaci de competncies subscrita per la Conselleria d'Educaci per a les obres en el collegi Cardenal Cisneros. L'actuaci, a crrec del pla Edificant de la Generalitat Valenciana, inclou la reforma de la cuina, el magatzem i el canvi de la caldera de calefacci.

L'ordre del dia conclour amb la lectura de la declaraci institucional amb motiu del Dia internacional de l'eliminaci de la violncia sobre la dona. El departament d'Igualtat presentar dem la programaci dels actes organitzats per a conscienciar a la ciutadania sobre el respecte i la no agressi cap a les dones.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana