Almassora: Almassora encarregar una auditoria externa per a mesurar el soroll del Serrallo a la platja


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2022/1/199547_124780/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almassora | General | 12-01-2022
Almassora encarregar una auditoria externa per a mesurar el soroll del Serrallo a la platja

L'Ajuntament d'Almassora encarregar una auditoria externa per a mesurar l'abast del soroll procedent del polgon industrial del Serrallo, en el terme de Castell, sobre els habitatges del districte martim. La regidora de Territori, Carmina Martinavarro, aix ho va anunciar ahir en el transcurs del primer ple de l'any, en el qual va informar de la imminent contractaci d'aquest estudi sonomtric.

L'edil va contactar amb l'associaci Platja d'Almassora al mat per a indicar-los que ha donat instruccions a l'enginyer municipal per a sollicitar pressupostos al citat estudi que complementen aix l'informe que ell mateix va elaborar en 2021 i que va remetre a l'associaci d'empreses del Serrallo, a l'Ajuntament de Castell i a la Conselleria de Transici Ecolgica. Passat aquest temps, el consistori avanar en el procediment amb la contractaci d'aquesta auditoria amb fons municipals.

Martinavarro ha oferit al venat una reuni la setmana vinent amb l'enginyer per a abordar les claus d'aquest informe i de l'auditoria acstica prevista dins del permetre d'habitatges per a plasmar les molsties que pateix el districte. Ha passat un temps prudencial des que remetem l'informe amb les dades que ens facilita el venat amb els seus propis mesuraments i amb la documentaci municipal i pensem que s el moment d'avanar amb nous passos, segons l'edil.

El propi estudi indica que els mesuraments aportats per l'associaci de vens de la platja no fan sin constatar i confirmar quantes consideracions s'han anat posant de manifest des de l'Ajuntament d'Almassora sobre l'incompliment de la Llei 7/2002 de Protecci contra la Contaminaci Acstica per part de la indstries implantades en el polgon industrial de Castell quant als nivells mxims de recepci externs en s dominant residencial, que s el que es t en el lmit del polgon, que es correspon a ms amb el lmit del terme municipal de Castell amb el d'Almassora.

El text rems per l'Ajuntament d'Almassora a les empreses, a l'Ajuntament de Castell i a la Conselleria incideix en qu les entitats que causen les molsties haurien d'adoptar
aquelles mesures correctores necessries encaminades a donar compliment a aquests valors amb la finalitat de garantir el benestar acstic de la poblaci afectada resident en sl urb residencial del municipi d'Almassora.

Malgrat estar situades en el terme confrontant de la capital, l'equip de govern d'Almassora ha traslladat la seua voluntat d'esgotar tot el procediment perqu les administracions competents i les prpies empreses generadores de les molsties atenguen la reclamaci.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana