Almenara: Almenara repetir el programa de voluntariat de Protecci Civil a camvi de fianament dels llibres de batxilerat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/7/186870_113851/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 11-07-2019
Almenara repetir el programa de voluntariat de Protecci Civil a camvi de fianament dels llibres de batxilerat

L'Ajuntament d'Almenara repetir enguany el programa consistent a finanar des del consistori els llibres de text als alumnes de Batxillerat a canvi de fer tasques de voluntariat social dins de Protecci Civil, tot aix desprs del bon acolliment que ha tingut en la seua primera edici en el qual han participat ms de 30 joves. Aix, desprs de la reuni informativa realitzada ahir s'ha obert el termini d'inscripci per a aquells interessats i interessades a formar part del programa al llarg del prxim curs.
L'alcaldessa d'Almenara , Estbaliz Prez, ha recordat que l'any passat ja vam realitzar aquesta mesura perqu vam veure que ?els alumnes de batxillerat sn els nics que no perceben ajudes per a la compra de llibres, perqu els alumnes d'infantil, primria i ESO ja entren en el programa Xarxallibres, mentre que els universitaris compten amb les beques que ofereix el propi Ajuntament d'Almenara?. s per aix que, segons Prez, ?busquem una frmula que al finanament total d'aquests llibres, se li unira la cultura de l'esfor, la solidaritat, els valors, la formaci contra la violncia de gnere, la collaboraci amb la gent gran i altres valors de cooperaci? pel que ?vam veure la possibilitat de crear aquest programa pel qual es financen els llibres de Batxillerat, per hauran d'exercir el voluntariat de Protecci Civil els joves que s'adherisquen?.
Aix, segons la normativa vigent per a aquestes qestions, el mnim d'hores a realitzar per cada voluntari o voluntria que forme part del programa ser de 60 en tot un any. A ms dins d'aquestes hores realitzaran un curset de formaci, tamb es formaran en primers auxilis, tindran xarrades sobre qestions com les drogues, l'alcohol o com evitar la violncia de gnere, igual que faran tasques de collaboraci en actes i esdeveniments socials, culturals o esportius en el municipi, acompanyats pels voluntaris de Protecci Civil d'Almenara o els agents de Policia Local. No participaran en altres tasques ms especfiques com a temes d'incendis o actuacions en l'mbit de les emergncies. Finalment destacar que cada jove voluntari estar assegurat per l'Ajuntament d'Almenara.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana