Almenara: Un policía local d'Almenara fora de servei rescata a un pare i un fill a la Platja de Camí Cabres de Moncofa


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187699_114513/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/8/187699_114513/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 10-08-2019
Un policía local d'Almenara fora de servei rescata a un pare i un fill a la Platja de Camí Cabres de MoncofaDes de l'Ajuntament d'Almenara es valora molt positivament l'acció de l'agent en el seu temps lliure i se li proposarà perquè es reconega l'acció amb una condecoracióUn Policia Local d'Almenara, Ángel Folia, que es trobava fora de servei i de paisà, va salvar ahir la vida a un pare de 45 anys i el seu fill de 8 després de rescatar-los a la platja del Camí de Cabres del municipi de Moncofa, on es trobava en eixe moment. Allí va veure que estaven demanant auxili les dues persones en estar ofegant-se i va decidir tirar-se a l'aigua per ajudar-los. De fet la corrent va espentar als tres contres les roques, però afortunadament van aconseguir eixir de l'aigua encara que amb ferides lleus com a talls, bretxes en la cella (xiquet), colps, i contusions, igual que el shock pels nervis dels rescatats.

Tot va succeir ahir divendres, passades les 19.15 hores de la vesprada quan feia poc que havia acabat el servei de socorrisme de la Platja de Camí de Cabres del municipi de Moncofa i tot just després d'haver canviat de manera molt ràpida la bandera groga per la roja a causa de l'estat de la mar. En aqueix moment, l'agent que es trobava a la platja,va observar que un home i un xiquet amb una xicoteta taula de surf estaven demanant socors a crits perquè estaven ofegant-se, per la qual cosa encara que estiguera fora de zona d'actuació i també de servei, va decidir tirar-se a l'aigua i intentar el rescat, que després de bastant barallar contra l'aigua i les roques, el va aconseguir afortunadament, encara que van resultar els tres ferits lleus.

El Cap de la Policia Local d'Almenara, Javier Navarro, ha volgut felicitar públicament l'agent que "ha complit el seu deure en rescatar a les persones que podien haver-se ofegat" estant "fora de servei i de zona, i evidentment en el seu temps lliure". De fet, des de la Policia Local d'Almenara, donat el valor del rescat, l'atreviment i el gran gest d'Ángel Folia, se li vol proposar perquè se li reconega l'actuació, tant a nivell d'Almenara, com també es reconega la seua labor per l'Agència Valenciana de la Seguretat i Resposta a les Emergències.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha lloat el gest i el rescat per part de l'Agent de la Policia Local d'Almenara, destacant la professionalitat d'Ángel Folia, així com dels agents de la Policia Local del municipi, que "no dubten a actuar en situacions com la viscuda, encara que siga en el seu temps lliure, per a complir en la seua labor pública, arriscant fins i tot la seua integritat física". 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana