Almenara: Almenara es prepara per a l'arribada de les pluges i el temporal martim


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188457_115156/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/9/188457_115156/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 10-09-2019
Almenara es prepara per a l'arribada de les pluges i el temporal martim

L'Ajuntament d'Almenara est ultimant tot l'operatiu de prevenci cara a la gota freda i temporal martim previst per a les prximes jornades amb l'objectiu d'evitar els majors problemes possibles i alertar a la poblaci dels riscos. De fet, aquest mat l'alcaldessa de la localitat, Estbaliz Prez, ha convocat una reuni de coordinaci per a activar tot el dispositiu d'emergncies davant els temporals previstos. En ella han participat Policia Local, Protecci Civil i la Brigada d'Obres, que configuraran una reguarda permanent. A ms s'ha contactat amb una empresa amb la previsi de tindre excavadores llistes per si anaren necessries.
L'alcaldessa ha assenyalat que a travs dels canals oficials de l'ajuntament, aix com xarxes socials tant la general, com a Policia Local i Protecci Civil, anirem informant els vens sobre la situaci existent a cada moment de l'episodi de pluges i temporal martim. A ms des de la Policia Local d'Almenara s'est avisant de manera especfica als propietaris dels habitatges disseminats existents a la platja, que s una de les zones amb ms probabilitat d'inundaci, en aquest cas, per l'onatge i temporal martim. Aix personalment, o b via cartells, se'ls informa de la situaci d'alerta i del risc existent tant d'inundaci com de possible evacuaci si es donaren les circumstncies.
A ms tamb s'han preparat les tanques i materials per a tallar passos sobre barrancs o camins rurals en les zones ms conflictives en cas de necessitat. Al mateix temps s'han retirat de la platja per a evitar danys i la seua deterioraci tant les passarelles com tamb les casetes dels socorristes i altres elements existents.
Finalment destacar que s'est actuant en les squies ms importants, que s'han netejat com el cas de la Noguera davant els riscos existents, aix com tamb la Gola de Queralt per a facilitar l'eixida de l'aigua a la mar, encara que est pot quedar dificultada per l'onatge. Tamb s'han posat en marxa les bombes per a anar restant cabal a la zona de marjal amb l'objectiu de poder assumir la pluja que puga arribar en aquesta gota freda.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana