Almenara: L'Ajuntament d'Almenara bonificar en un 50% la taxa agrcola als propietaris que tinguen els horts nets


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188707_115359/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 18-09-2019
L'Ajuntament d'Almenara bonificar en un 50% la taxa agrcola als propietaris que tinguen els horts nets

El ple de l'Ajuntament d'Almenara t previst aprovar aquesta vesprada una proposta de l'equip de govern que buscar fomentar que els terrenys rurals del terme municipal estiguen nets i en bon estat. Segons ha explicat l'alcaldessa, Estbaliz Prez, la intenci s que es bonifique en 2020 en un 50% la taxa agrcola a aquells propietaris que tinguen els seus camps en condicions.
La proposta ve determinada segons l'alcaldessa perqu busquem aportar soluci a un dels problemes que s'estan trobant moltes localitats, com la nostra, que sn les zones de cultius abandonats que es converteixen en focus d'insalubritat amb animals, insectes, o plagues que poden passar als camps vens o fins i tot suposar un risc d'incendi. Per aix busquem incentivar i premiar amb la bonificaci del 50% de la taxa als propietaris que tinguen els seus terrenys nets i en bon estat per a evitar problemes d'insalubritat en el terme municipal, aix com els que puguen afectar camps vens que s que estan cultivats correctament.
El sistema ser per al prxim exercici, any en el que es bonificar la taxa. El propietari interessat haur d'acudir al consistori a sollicitar durant el mes de gener de 2020 aquesta bonificaci per neteja del seu terreny. A partir d'ac s'activar tot el procs que comportar la comprovaci per part de la Gurdia Rural, que acudir a verificar que el terreny est net i en condicions. En aquest cas s'aplicar la bonificaci.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana