Almenara: L'institut i l'ajuntament d'Almenara consciencien als joves contra la violncia de gnere


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190797_117165/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190797_117165/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190797_117165/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190797_117165/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190797_117165/5_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 21-11-2019
L'institut i l'ajuntament d'Almenara consciencien als joves contra la violncia de gnere

La conscienciaci des de la joventut s una de les propostes per a combatre la violncia de gnere, per aix en una acci conjunta, l'Ajuntament d'Almenara i l'IES Almenara han iniciat hui una srie de projeccions de vdeos i documentals sobre la matria dirigits a l'alumnat del centre per a obrir la reflexi, el debat i la conscienciaci dels ms joves. Tot aix sota la supervisi i la participaci de la coordinadora d'Igualtat del centre, aix com de la psicloga dels Serveis Socials d'Almenara. A ms de la tasca de conscienciaci, l'IES Almenara tamb participa notablement en els actes previstos i s'ha sumat a la campanya de recollida de sabates per a tintar-les de roig en memria de les vctimes de la violncia de gnere, que s'exposaran la setmana prxima, en la qual continuaran les projeccions.
SABATES TINTADES DE ROIG
A ms de la recollida de l'IES, en la localitat durant les ltimes jornades tamb s'han recollit sabates per a realitzar una altra mostra de 51 parells tintats de roig, un per cadascuna de les dones assassinades enguany, sabates que es podran contemplar en diversos punts de la localitat durant la setmana vinent. D'aquesta manera es vol emular el projecte iniciat per Elina Chauvet contra la violncia de gnere i feminicidi, realitzat a Mxic pel qual va realitzar una mostra de sabates tintades de roig donats per dones recordant a les vctimes i desaparegudes. El color roig simbolitza la sang, per tamb el cor de l'esperana, segons va explicar Chauvet durant la primera iniciativa.
A ms el diumenge 24 la cantautora local Eva Gmez i els seus alumnes del taller de veu que imparteix en el Centre FPA Paulo Freire realitzaran un concert. En finalitzar, les alumnes del taller de lectura faran un homenatge a les vctimes. Finalment, el dilluns 25 de novembre en la sala d'actes del Paulo Freire, sessi especial de zumba del FPA Paulo Freire amb Rebeca Gimeno al capdavant, titulada Zumbani una menys. El Centre FPA Paulo Freire tamb s'ha implicat notablement en la iniciativa. A ms es collocaran cartells reivindicatius en els edificis pblics i es repartiran als comeros.
L'alcaldessa d'Almenara, Estbaliz Prez, ha assenyalat que s'ha preparat aquesta programaci per a visibilitzar la violncia que pateixen les dones alhora que fer una tasca per a conscienciar a la nostra societat referent a aquesta xacra que patim. Al mateix temps ha agrat la collaboraci de totes les persones, associacions i entitats implicades en les iniciatives proposades des de l'ajuntament, aix com a l'IES Almenara i el Centre FPA Paulo Freire.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana