Almenara: Almenara acollirÓ el 9 de febrer la XXI Exaltaciˇ Provincial de Bombos i Tambors


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192258_118418/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 13-01-2020
Almenara acollirÓ el 9 de febrer la XXI Exaltaciˇ Provincial de Bombos i Tambors





SerÓ la primera ocasiˇ que la localitat aculla aquesta trobada que dona inici a les exaltacions locals





La localitat d'Almenara acollirÓ el diumenge 9 de febrer per primera vegada l'Exaltaciˇ Provincial de Bombos i Tambors que obrirÓ "com Ús costum les diverses exaltacions que es van realitzant en els municipis, la qual cosa Ús un honor per a la nostra localitat" segons ha explicat la presidenta de l'Associaciˇ Cultural de Bombos i Tambors d'Almenara, MarivÝ Corell. SerÓ la vint-i-unena ediciˇ d'aquesta cita en la qual participen les agrupacions pertanyents a l'Associaciˇ de Bombos i Tambors de la ProvÝncia de Castellˇ. Fins al moment ja sˇn 24 les agrupacions que han confirmat la seua assistŔncia.

Segons ha explicat Corell, la jornada arrancarÓ a primera hora del matÝ amb la instalĚlaciˇ de la Fira del Bombo i del Tambor en la zona esportiva pr˛xima a l'Auditori Vicent Casanova Rebollar de la localitat, fira que estarÓ oberta a tots els p˙blics i es podrÓ trobar tot el vinculat als bombos, tambors i exhibicions.

Posteriorment, a partir de les 10.30 del matÝ, des de la Plaša del Mercat, amb el toc provincial, les diferents agrupacions participants recorreran el nucli hist˛ric del municipi per a acabar a l'Auditori on cadascuna de les agrupacions participants realitzaran els tocs que tinguen preparats per a l'exhibiciˇ.

Al migdia les associacions participaran en un menjar de germanor en el Poliesportiu a la qual seguirÓ el canvi de vestuari per a concentrar-se en la plaša de l'EsglÚsia i amb toc lliure anar desfilant una a una fins a arribar a la Plaša del Mercat. AllÝ es realitzarÓ l'acte de clausura, amb la intervenciˇ de l'alcaldessa d'Almenara, EstÝbaliz PÚrez, i el tradicional sorteig d'un bombo i un tambor.

CARTELL DE VICENTE MORALES MOLLAR

Vicente Morals Mollar, artista local, ha sigut el creador del cartell de la XXI Exaltaciˇ Provincial de Bombo i Tambor. El disseny de l'artista local uneix el tradicional Castell d'Almenara amb els bombos i tambors de les agrupacions o confraries. Cal ressaltar que el cartell ha sigut confeccionat i pintat a mÓ pel mateix autor.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana