Almenara: Comencen les obres de la segona fase del Pla Edificant en el Ceip Joan Carles I


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192277_118434/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192277_118434/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192277_118434/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/1/192277_118434/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 14-01-2020
Comencen les obres de la segona fase del Pla Edificant en el Ceip Joan Carles I

Ja han comenat les obres de la segona fase del Pla Edificant de la Generalitat Valenciana a travs de la Conselleria dEducaci en el CEIP Juan Carlos I de la localitat. En concret, les actuacions, que es van demandar des de l'Ajuntament d'Almenara desprs de consultar amb la comunitat escolar, s'han iniciat en l'edifici d'Infantil, on sn molt necessries. Aix, es realitzar un reforament de l'estructura, aix com totes les mesures per a l'eficincia energtica, calefacci, installaci elctrica, accessibilitat, i reforma de les condcies. A ms tamb es cobrir parcialment el pati principal del centre.
A ms, en aquesta mateixa fase, posteriorment, s'actuar en el conegut com Edifici de Dalt en l'est prevista la construcci d'un nou pavell multiusos de 240 m, a ms d'actuar en el propi edifici amb mesures per al foment de l'accessibilitat i l'eficincia energtica.
D'aquesta manera, hi haur un moment en el qual les obres coincidisquen en dos edificis del centre escolar alhora. El pla s que en un any les obres estiguen acabades, i que concloguen primer les de l'edifici d'Infantil. L'empresa que est realitzant les obres s Construccions Rafael Zarzoso S.L. que realitzar l'actuaci per un import d'1.288.808,12 euros (IVA incls).
L'alcaldessa d'Almenara, Estbaliz Prez, ha destacat que amb aquesta important actuaci la segona que realitzem dins del Pla Edificant en el CEIP Juan Carlos I, pretenem millorar els edificis del collegi adaptant-los a l'poca actual, a l'eficincia energtica i com no a les necessitats existents del centre, remodelant-los i solucionat els inconvenients que tenien. Prximament els escolars d'Almenara disposaran d'un collegi adaptat al segle XXI i modern.
PRIMERA I TERCERA FASE
Cal recordar que la primera fase del Pla Edificant en el CEIP Joan Carles I va culminar el mes de febrer passat realitzant-se actuacions consistents en la renovaci de la cuina i el menjador. Tamb va canviar el sistema elctric del edifici de dalt, aix com el sistema de calefacci. Al mateix temps s'ha reformat la sala de calderes del centre amb la renovaci d'aquestes. Tamb es van realitzar obres d'accessibilitat. Tot aix va tindre un cost de 424.000 euros.
A ms tamb est sollicitat per al futur un tercer pla Edificant valorat en prop de 600.000 euros per a escometre diverses obres en l'edifici de l'Institut de la localitat. Bsicament s'aprofitar per a substituir la coberta del centre desprs de detectar-se una srie de problemes. A ms es buscar la reposici del sl del gimns, l'adequaci dels nivells del terreny i finalment canviar el depsit de gasoil, qesti que ja tenia prevista Conselleria per que finalment tamb s'ha decidit incorporar a aquest programa Edificant per a l'Institut.
En global, entre els tres programes Edificant de la Generalitat Valenciana a travs de la Conselleria dEducaci s'invertiran aproximadament 2,5 milions d'euros a Almenara entre el collegi i l'institut. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana