Almenara: El Centre d'Interpretació de la Línia XYZ d'Almenara mostrarà el diumenge objectes de la vida quotidiana dels soldats de la guerra civil


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193406_119423/1_M1.jpg
Publicitat
Fotografia /Galeria/2020/2/193406_119423/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 14-02-2020
El Centre d'Interpretació de la Línia XYZ d'Almenara mostrarà el diumenge objectes de la vida quotidiana dels soldats de la guerra civil


En l'exposició podran contemplar-se carteres, rellotges, cartes o fins i tot utensilis sanitarisDiumenge que ve el Centre d'Interpretació de la Línia XYZ, situat en els Estanys d'Almenara, acollirà una mostra de materials i objectes usats en la vida quotidiana dels soldats que van participar en la Guerra Civil. A l'exposició, que estarà situada en la segona planta es podran contemplar diversos objectes de l'àmbit personal o d'ús diari com carteres, diners, roba, maquinetes d'afaitar, rellotges, o tabac de l'època. A més també hi haurà diversos utensilis que s'usaven en l'àmbit sanitari.

La mostra cedida per l'Asociación Cultural Pertrechos de la Guerra Civil Española es podrà contemplar en el Centre d'Interpretació únicament aquest diumenge pel que hi haurà un horari especial d'obertura. Així la mostra podrà veure's de 10 a 14 hores i de 16 a 17.30 hores. A més també es podrà veure la col·lecció permanent.

A més aquest cap de setmana, tant dissabte com diumenge, hi haurà rutes guiades per la zona. També hi ha previstes el 29 de febrero, així com els dies 1, 14, 15, 28 i 29 de març. Cal destacar que les rutes guiades són gratuïtes però necessiten inscripció prèvia en el propi centre, bé en el correu electrònic centrexyzalmenara@gmail.com.

D'altra banda, s'està preparant per al 21 de març la primera jornada d'agermanament de localitats de la línia XYZ que en aquesta ocasió unirà el municipi de partida, Almenara, amb el d'arribada, Santa Cruz de Moya (Conca). La jornada comprendrà rutes, conferències, mostres i un dinar de germanor. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana