Almenara: El carnestoltes escolar d'Almenara estrena recorregut divendres que ve


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193548_119546/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193548_119546/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193548_119546/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 18-02-2020
El carnestoltes escolar d'Almenara estrena recorregut divendres que ve

La localitat d'Almenara ja s'est preparant per a les celebracions del Carnestoltes 2020 que arribar divendres que ve i dissabte en les seues diverses modalitats. El divendres estar reservat a les desfilades dels centres escolars (Collegi i Escola Infantil) mentre que el dissabte ser per a la cercavila per a tots els vens, aix com per a la trobada de batucades i el posterior sopar festiu.
Les celebracions les obriran els escolars del CEIP Joan Carles I de la localitat a les 14.45 hores amb la seua tradicional cercavila acompanyats per la batucada de l'EMMA i la xaranga. Enguany la gran novetat del carnestoltes escolar s la modificaci del recorregut perqu es buscar als alumnes de 3 anys pertanyents al collegi, que per les obres es troben fent classe provisionalment en lEscola Infantil Municipal.
Aix la comitiva partir des del carrer Isabel la Catlica per a creuar i buscar el carrer Mestre Tintor, d'ac passaran per lEscola Infantil Municipal on recolliran als alumnes de 3 anys del collegi que provisionalment cursen all, per a incorporar-los a la comitiva. Aquesta seguir la seua ruta arribant a la Plaa 8 de Mar a la qual donaran la volta per a tornar a lEscola Infantil Municipal on es quedaran de nou els ms xicotets, i d'ac es tornar al collegi a travs del carrer Isabel la Catlica. A l'arribada al centre hi haur una festa amb xocolat i msica. Cal assenyalar que enguany la temtica de les disfresses del carnestoltes seran els jocs educatius.
Una vegada acabe la cercavila del carnestoltes del CEIP Joan Carles I, sobre les 17 hores, comenar la desfilada del carnestoltes de l'alumnat de lEscola Municipal Infantil d'Almenara, amb els ms xicotets de la localitat, que realitzaran la cercavila disfressats de la temtica vinculada als menjars. La comitiva dels alumnes de lEscoleta donar la volta a lilla del centre per a acabar al parc de Maestro Rodrigo (enfront de l'accs principal del centre).

EL DISSABTE, EL CARNESTOLTES D'ALMENARA
Ja el dissabte 22 es realitzar el tradicional Carnestoltes d'Almenara, comenant la festa a les sis i mitja de la vesprada en la plaa de la Constituci (Agelets) per a iniciar la cercavila que, igual que l'any passat, transcorrer pels carrers Castell, la Vall d'Uix, Sant Roc, i Cisterna fins a arribar al Poliesportiu Municipal Cobert. Tot el recorregut estar amenitzat per les formacions participants en la nova I Trobada de Batucades amb lEscola de Msica Moderna dAlmenara (EMMA) i la seua batucada, que compartiran cartell amb El Xarquet de Massalfassar i la Batuxech d'Albuixech.
Sobre les huit de la vesprada, una vegada haja acabat l'actuaci de les batucades, en el poliesportiu cobert, es donar pas al lliurament de premis del IV concurs de mscares que realitzaran els Quintos 2020. I desprs, els Quintos dels 25 anys, seran els encarregats de triar les millors disfresses dels participants en la cercavila de carnestoltes. En concret s'estableixen dues categories, la infantil (de 0 a 17 anys) amb un premi de material escolar per a la millor disfressa individual i 150 euros per a la millor disfressa grupal. Quant a la categoria d'adults (a partir de 18 anys) el premi individual ser de 50 euros i el grupal de 150.
Desprs del lliurament de tots els premis, comenar en el propi poliesportiu un sopar de pa i porta. Totes les persones interessades a comptar amb una reserva de taula i cadires per al sopar hauran de formalitzar la seua inscripci gratuta a l'Ajuntament d'Almenara en horari matinal o b en el Casal Jove de la localitat de 16 a 20 hores. La festa conclour amb una discombil a crrec de Mario Music Time.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana