Almenara: Almenara bloqueja subvencions i ajudes al no emetre certificats digitals als seus vens


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195208_120974/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 27-04-2020
Almenara bloqueja subvencions i ajudes al no emetre certificats digitals als seus vens

Els vens que requereixen del certificat digital per a poder realitzar trmits telemtics amb l'administraci pblica i aix obtindre ajudes i subvencions han de desplaar-se a la vena Vall d'Uix on obtenen l'acreditaci. Aquesta situaci ha provocat en temps de confinament s'expose a la poblaci a un risc que seria fcilment evitable si l'Ajuntament d'Almenara emetera aquests certificats.

"Es tracta d'un document bsic per a la gesti telemtica de trmits. Ho era abans i ara ho s molt ms perqu davant el tancament i suspensi de l'atenci fsica en institucions i organismes pblics, els vens es veuen obligats a realitzar els seus trmits via electrnica". De fet, "sn molts els ciutadans que acostumats a realitzar gestions fsicament no posseen aquest document telemtic i ara es troben abocats a desplaar-se fins a la Vall si desitgen obtindre'l", ha indicat la portaveu del PP a Almenara, Amparo Esteve.

Aquesta situaci, explica Esteve, "es produeix en un estat d'alarma i, per tant, haurien d'evitar-se al mxim els desplaaments innecessaris. Si l'alcaldessa d'Almenara, *Estbaliz Prez, habilitara aquest mecanisme, evitaria que molts ciutadans s'exposaren al risc de desplaar-se fins a la Vall d'Uix per a poder obtindre el document".

En aquest sentit, des del Partit Popular a Almenara han instat al PSPV a treballar per a protegir als vens i donar resposta a les seues demandes. "En aquests moments el certificat digital s primordial en la gesti de trmits amb l'administraci. s bsic per a gestionar qualsevol document i si els qui han d'emetre'l es neguen a aix, fan un flac favor a la ciutadania".

Per aix, "esperem que l'alcaldessa reconsidere la situaci i habilite el servei. Els vens ho agrairan", ha considerat la portaveu del PP. "Com a servidors pblics hem de ser capaos de donar solucions en lloc de generar problemes. Sobretot, en un escenari tan excepcional com el que vivim actualment".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana