Almenara: Almenara posa en marxa el dron que controlar l'aforament de la platja Casablanca


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/7/195936_121609/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/7/195936_121609/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/7/195936_121609/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 07-07-2020
Almenara posa en marxa el dron que controlar l'aforament de la platja Casablanca

L'Ajuntament d'Almenara ha posat en marxa la vigilncia a travs d'un dron de la Platja Casablanca de la localitat amb l'objectiu de controlar l'aforament d'aquesta, aglomeracions, la distncia de separaci i collaborar amb les tasques del servei de socorrisme de la platja, tal com ha explicat l'alcaldessa d'Almenara, Estbaliz Prez. El dron estar operatiu fins a la primera setmana de setembre. Aquest sistema tamb s'est utilitzant en algunes platges de localitats prximes.

El dron estar operatiu en horari de platja i realitzar eixides cada 15 minuts per a recrrer de punt a punt el litoral i actualitzar la informaci de manera permanent, per al que compta amb una aplicaci que calcula l'aforament i les distncies, avisant de les incidncies que es detecten al punt de control, que ser la Posta Sanitria.

Al mateix temps, el dron tamb realitzar labors de suport als socorristes i al servei de vigilncia, perqu si detectara alguna incidncia o que alguna persona t problemes, disposa de dos salvavides que llanaria al moment, unflant-se en entrar en contacte amb l'aigua, la qual cosa agilitaria les tasques de rescat. El dron t una cmera, per no gravar, sin que anir realitzant fotogrames que el controlador anir veient en el lloc de socorristes per a detectar el que succeeix i llanar els avisos pertinents.

Finalment tamb incorpora un potent altaveu per a emetre avisos als banyistes, com el cas d'excs d'aforament, condicions de la platja, bandera que oneja en el dia, consells, o de la presncia de meduses, aix com qualsevol avs d'inters.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana