Almenara: Almenara mant el voluntariat a canvi del finanament dels llibres de Batxillerat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/7/196015_121674/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 26-07-2020
Almenara mant el voluntariat a canvi del finanament dels llibres de Batxillerat

Per tercer any consecutiu l'Ajuntament d'Almenara activar el programa consistent a finanar des del consistori els llibres de text als alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitj a canvi de fer tasques de voluntariat social en el municipi, desprs del bon acolliment de les edicions anteriors. Els joves nascuts en els anys 2003 i 2004 i que estiguen interessats en el programa podran inscriure's a l'ajuntament fins al 31 de juliol. Al setembre es realitzaran les reunions oportunes per a comenar les tasques que acabaran el mes de juny.

Ara b, tal com ha explicat l'alcaldessa, Estbaliz Prez, hem decidit adaptar el programa a la nova situaci sorgida arran de la Covid-19 pel que hi haur substancials canvis en el projecte, perqu les tasques de voluntariat ara estaran coordinades des del Casal Jove en lloc de Protecci Civil com havia sigut fins hui. El motiu s que a causa de la situaci actual no hi haur grans esdeveniments esportius ni socials que congreguen molta gent, s a dir, aglomeracions, per tant no podran fer les tasques que els seus antecessors han realitzat els ltims exercicis. Aix, hem decidit que a partir d'ara estiguen tutelats des del Casal Jove i collaboren en els esdeveniments reduts de tipus cultural o social que es puguen realitzar com a exposicions, teatre, o algun concert.

Aix s, continuaran rebent les classes de formaci de primers auxilis que s'impartiran des de Protecci Civil, aix com tamb les xarrades informatives sobre prevenci de drogues a crrec de la Policia Local, aix com unes altres que pogueren sorgir en altres matries com la prevenci de la violncia de gnere. Tamb destacar que a causa de la situaci es redueix el nombre d'hores de voluntariat que passar de 60 a 40.

L'alcaldessa d'Almenara Estbaliz Prez ha recordat que l'origen de la mesura s que els alumnes de batxillerat sn els nics que no perceben ajudes per a la compra de llibres, perqu els alumnes d'infantil, primria i ESO ja entren en el programa Xarxallibres, mentre que els universitaris compten amb les beques que ofereix el propi Ajuntament d'Almenara. s per aix que, segons Prez, busquem una frmula que al finanament total d'aquests llibres, se li unira la cultura de l'esfor, la solidaritat, i els valors pel que vam veure la possibilitat de crear aquest programa pel qual es finanaran els llibres de Batxillerat, a canvi de realitzar aquest voluntariat.

D'altra banda destacar que a causa de la situaci actual sanitria i la falta d'esdeveniments, s'ha decidit donar per concls el programa que culminava aquest estiu, condonant les hores pendents als joves inscrits.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana