Almenara: Almenara presentar allegacions al traat litoral de l'AVE per afectar la marjal i els estanys


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/11/199152_124422/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 25-11-2021
Almenara presentar allegacions al traat litoral de l'AVE per afectar la marjal i els estanys

L'alcaldessa d'Almenara, Estbaliz Prez, ha convocat aquest mat a una reuni als representants dels grups municipals del consistori i regidors no adscrits amb el propsit d'informar sobre els projectes del traat de l'AVE que poden afectar la localitat i buscar un posicionament com de tots els regidors i regidores a causa de la importncia i afecci que tenen en el nostre terme municipal els traats proposats, especialment el que va per la zona litoral. L'objectiu ser consensuar les allegacions que presentar l'Ajuntament d'Almenara davant el traat litoral proposat. Hi ha una segona alternativa, el traat interior, que tamb afectaria el terme municipal, per no als espais naturals.

Aix, l'alcaldessa ha agrat, tant l'assistncia als diversos regidors i regidores a la trobada donada la importncia de la temtica, aix com la postura comuna i unnime aconseguida per a aquest tema tan important i pel qual hem d'anar tots a l'una. La intenci ser aprovar per unanimitat les allegacions que es presentaran en un prxim ple.

L'alcaldessa ha assenyalat que desprs d'assistir a una reuni a Sagunt se li va informar de les alternatives que es preveuen per al traat de l'AVE entre Valncia i Castell, veient que l'alternativa litoral presenta greus danys ambientals per al municipi d'Almenara. Segons ha explicat Prez, aquest traat afectaria d'una manera molt important a la Muntanya del Punt del Cid i els seus jaciments, aix com tamb que passaria molt prop de la zona de Marjal i els Estanys, amb una afecci enorme a la flora i fauna del lloc. Per aix ha assenyalat que des de l'Ajuntament d'Almenara, amb la uni de tots i totes, treballarem amb totes les forces perqu l'opci triada siga la menys perjudicial per a la nostra localitat i no afecte ni al Punt del Cid ni a la zona de marjal i els Estanys.

Prez ja ha recordat que encara que estiga en una fase preliminar, aquest debat ja va existir fa 10 anys, i llavors ja presentem allegacions sobre aquest tema a aquesta opci de traat litoral i ja ens vam manifestar contraris per aquestes afeccions.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana