Alt Maestrat: Més visites a la Cova Remígia durant el mes d'agost


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187657_114480/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Maestrat | General | 09-08-2019
Més visites a la Cova Remígia durant el mes d'agost
L’oferta per a visitar la Cova Remigia s'amplia durant aquest mes d’agost, així de dijous a diumenge s’ofereixen dues visites guiades, una a les 11,30 hores i l’altra a les 17 hores. Cal acudir al mas de la Montalbana on el guia els espera i cal fer la reserva prèvia telefonant al museu de la Valltorta.
Les pintures rupestres de la Cova Remigía són un conjunt molt ben conservat. El 58% dels motius pictòrics de la Cova Remígia estan relacionats amb la caça, predominen les cabres, els porcs senglars, els bòvids i els cérvols. Cal destacar les petjades, els rastres de sang d’animals ferits, els ruscos i les abelles i els grups d'execució. És tot un esclat de les manifestacions pictòrics dels grups prehistòrics de les nostres terres. L’únic problema és que cal pujar un 1,8 qm de senda per arribar-hi, ara sempre sota el bosc.

Aquest agost també es vol obrir al públic el Cingle de la Mola Remígia, que actualment es troba tancat per un tema de revisió de la passarel•la. Donat que són els dos abrics prou importants s’obriran en diferents dies, així s’evita que la gent es sature de pintura rupestre i es quede sense una imatge nítida del que ha vist.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana