Alt Maestrat: Culla ofereix activitats formatives en gastronomia com a preludi a la Mostra de la tòfona


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/222832_140856/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/2/222832_140856/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Maestrat | General | 13-02-2024
Culla ofereix activitats formatives en gastronomia com a preludi a la Mostra de la tòfona

El pròxim diumenge 18 de febrer, Culla es prepara per al tancament de temporada del 'Mercat de la Tòfona i Productes del Maestrat'. Des del passat 3 de desembre, aquest mercat ha captivat els visitants tots els diumenges, oferint una experiència única en l'adquisició de tòfona negra fresca i altres productes gastronòmics de proximitat. A més de la venda directa, el mercat ha oferit moments d'entreteniment amb música en viu i servei de barra. Com a colofó final, aquest diumenge, l'esdeveniment oferirà la xerrada gratuïta titulada 'Què fer amb una tòfona fresca?', que serà impartida per D. Juan Belles Porcar, exformador del Centre Públic Integrat de Formació Professional Costa de Azahar (COSDA).

Aquesta última celebració del 'Mercat de la Tòfona i Productes del Maestrat' a la plaça de la Setena, no només marcarà el final d'una sèrie de diumenges gastronòmics, sinó que també servirà com a pròleg a l'esperada vintena edició de la Mostra de la Tòfona Negra de l'Alt Maestrat. Aquest esdeveniment anual, que es durà a terme els dies 23, 24 i 25 de febrer de 2024, transformarà Culla en l'epicentre d'una celebració única.

El dilluns 19 de febrer, la jornada formativa 'Cuina amb Tòfona Negra' obrirà les seues portes al públic. Aquesta activitat, d'accés mitjançant inscripció en www.trufamaestrat.es o en l'Ajuntament de Culla (places limitades), promet submergir els participants en el fascinant món culinari de la tòfona negra. La formació, que inclou una xerrada i una experiència gastronòmica, tindrà lloc en el Restaurant La Carrasca. Els formadors d'aquesta jornada seran Catalina Chiva del Restaurant La Carrasca de Culla, Emilio Pons del Restaurant L'Escudella de Vilafranca i Teresa Puig del Restaurant Casa de Banys de l'Avella de Cati.

Aquestes activitats no només ressaltaran la riquesa gastronòmica de la tòfona negra, sinó que també contribuiran a consolidar la comarca com a un destí culinari de referència a la província. Amb el suport de l'Ajuntament i la participació activa dels productors i negocis locals, el 'Mercat de la Tòfona i Productes del Maestrat' i la jornada formativa del dilluns són exemples de com la gastronomia pot ser un motor de desenvolupament local.

Finalment, la vintena edició de la Mostra de la Tòfona Negra de l'Alt Maestrat, que se celebra cada any en un municipi diferent de la comarca, promet una barreja diversa d'esdeveniments gastronòmics i educatius. En la seua programació es podrà gaudir de nombroses activitats, com xerrades sobre la influència del clima en la producció trufera, concursos de gossos truferos, degustacions, música, dinàmiques infantils, l'entrega de la Tòfona d'Honor 2024, demostracions de cuina en directe o la fira monogràfica amb venda de tòfona fresca, productes trufats, plantes micorrizades... en definitiva, la 'mostra' oferirà una experiència completa per a tots els participants. Tota la informació i inscripció a les activitats està disponible en www.trufamaestrat.es.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana