Alt Maestrat: La Mancomunitat Alt Maestrat aporta la visió en una jornada de millora dels serveis socials de l'interior rural


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/6/228977_145271/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/6/228977_145271/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Maestrat | General | 07-06-2024
La Mancomunitat Alt Maestrat aporta la visió en una jornada de millora dels serveis socials de l'interior rural

Tècnics de la Mancomunitat Alt Maestrat han participat aquest matí en una jornada de treball que ha involucrat diferents entitats i administracions públiques per abordar la situació dels serveis socials que s'ofereixen a l'interior de les comarques valencianes. D'aquesta manera, l'entitat de l'Alt Maestrat s'ha expressat des d'un punt de vista local i comarcal de cara a oients i ponents com Creu Roja o la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, d'àmbit autonòmic.

'Iniciatives com aquesta marquen el futur dels nostres pobles. Donem les gràcies a la Direcció Territorial de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana per portar-ho endavant, per impulsar una coordinació que serà molt positiva entre entitats i administració. Tenim que continuar oferint i millorant serveis que resolen problemes en el dia a dia dels nostres veïns i veïnes', ha valorat Marta Pitarch, presidenta de la Mancomunitat Alt Maestrat.

La participació de la Mancomunitat en la jornada, que s'ha dut a terme a l'ermitori de Sant Pau d'Albocàsser (Alt Maestrat), ha destacat per l'anàlisi i descripció del perfil migratori que rep la comarca. D'aquesta manera, s'ha posat l'accent en la problemàtica detectada, com l'accés difícil a habitatge, a estudis superiors, a prestacions socials o el desconeiexement parcial o total de les lleis d'estrangeria de l'estat espanyol.

La sessió de treball ha funcionat amb diferents torns de paraula i ponències que han servit per dibuixar la realitat de l'interior i les fórmules de millora que es poden implementar. Així, es tracta d'un primer pas per, en un futur més proper, detectar i posar en marxa les polítiques socials que facen una administració pública més propera, àgil i amb prestacions de qualitat a l'interior rural, amb un major nombre de col·lectius vulnerables i persones dependents.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana