Alt Millars: Blanch: "El PSPV dóna suport i promou una revolució energètica que frene l'emergència climàtica"


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/8/188052_114817/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/8/188052_114817/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Millars | General | 26-08-2019
Blanch:
> El secretari general del PSPV a Castelló reivindica a totes les administracions que impulsen accions per a reduir el calfament global> Ernest Blanch i José Martí visiten Torralba del Pinar amb l'alcalde, el socialista Fernando Barrachina, i destaquen el seu patrimoni ambientalLa lluita contra el canvi climàtic no admet esperes. El secretari general del PSPV a les comarques de Castelló, Ernest Blanch, subratlla que els socialistes donen suport i promouen "una revolució energètica que ature l'emergència climàtica" i insta a totes les administracions a "adoptar mesures que contribuïsquen a reduir el calfament global del planeta". L'Acord de París de 2015 –el primer acord mundial vinculant sobre el clima subscrit per 195 països- atorga un paper concret a les ciutats, les regions i les administracions locals en la lluita contra el canvi climàtic,

En aquesta línia, l'Executiva Provincial del PSPV a Castelló ha aprovat per unanimitat una resolució que dóna suport a la transició cap a energies renovables que aconseguisca "pal·liar els efectes del canvi climàtic i fomentar una eficiència energètica que generaria llocs de treball i reduiria els costos de l'electricitat".

La resolució, que s'ha traslladat a tots els municipis de Castelló, adverteix "del risc que suposa quedar-se immòbil davant aquesta situació" i insta a les diferents administracions que incloguen "en els programes de govern acciones per a ajudar a reduir l'augment de la temperatura".

Blanch sosté que "que el canvi climàtic és un problema global que s'ha abordar des d'una perspectiva ambiental, política, econòmica i social. Com més tardem a actuar, molt més elevades seran les inversions per a l'adaptació a l'augment de la temperatura". El secretari general del PSPV a les comarques de Castelló ha apuntat que propostes com la Llei de Canvi Climàtic i Transició Ecològica anunciada pel president Ximo Puig en el debat d'investidura marquen el camí per a avançar cap a un escenari de justícia climàtica.

Alguns exemples de l'impacte climàtic ja són mesurables: augment de la temperatura global, pujada del nivell del mar o el progressiu desglaç de les masses glacials, com l'Àrtic. Però també altres fenòmens meteorològics extrems com a tempestes, grans sequeres o incendis forestals.

Blanch ha fet aquesta reivindicació en la visita que ha realitzat juntament amb el president de la Diputació de Castelló i sotssecretari del PSPV, José Martí, a Torralba del Pinar, municipi de la Serra d'Espadà que fa ara 25 anys va patir un greu incendi que va afectar la major part del seu terme municipal, on els ha rebut l'alcalde, el socialista Fernando Barrachina. El secretari general del PSPV a les comarques de Castelló defensa que "actuar contra el canvi climàtic també protegeix els recursos naturals que tenim en els nostres municipis, com és el cas de Torralba, garanteix la diversitat ambiental del nostre territori, millora la nostra salut i ajuda a combatre la despoblació".

El dirigent socialista ha aprofitat la trobada amb l'agrupació local socialista per a "felicitar-los pel gir polític que han impulsat en aquests últims anys" i per "renovar la confiança dels veïns i veïnes de Torralba en el projecte socialista". Ernest Blanch ha tendit tot "el suport i col·laboració del PSPV perquè municipis d'interior com Torralba facen arribar les seues demandes i reivindicacions a totes les institucions". La visita també ha contat amb el director general d'Urbanisme, Vicent Garcia Nebot; el dirigent socialista Enrique Navarro i el regidor de Torralba Felipe Nebot.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana