Alt Millars: Un mster per a la vida


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198086_123444/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Millars | General | 06-06-2021
Un mster per a la vida

El que va comenar sent un treball de mster s'ha convertit en la vida d'un poble, Villanueva de Viver. La xicoteta localitat de l'Alt Millars va ser l'escenari on Mar Peir, una terapeuta ocupacional, va establir les bases del seu projecte. Havia de traar un pla d'atenci integral a a persona amb l'objectiu que tot aquell ve de Villanueva fora capa de desenvolupar el seu projecte personal de manera plena, sense limitacions per la ruralitat, la llunyania a altres municipis o la falta de recursos.

Amb aquests vmets es va teixir un treball universitari que hui ha fet possible que aquest xicotet poble passe dels 61 habitants de 2019 als 93 de 2021. s l'xit d'un programa ambicis en el qual cada ve s protagonista, assenyala la seua alcaldessa, Amparo Prez *Benajas.

Vull viure al meu poble persegueix una repoblaci sostenible en un municipi rural amb una poblaci envellida. L'xit s'aconsegueix conjugant tres pilars: persones, naturalesa i patrimoni. Obstinats en aix i guiats per una governana participativa en la qual tots sumem i tots decidim, Villanueva de Viver s l'exemple que l'interior t molt futur.

En efecte, en 2019 Villanueva va crear sis consells sectorials amb l'objectiu de fomentar la participaci ciutadana i aprofitar el capital hum i professional de persones que estant vinculades al municipi eren professionals que treballaven fora. Mar Peir era una d'elles i es va illusionar amb aquesta proposta.

El viatge estava decidit aix que ens vam posar a treballar perqu el projecte Vull viure al meu poble s'integrara en una estratgia molt ms ambiciosa, mes.*villanueva. L'objectiu s clar, volem abordar des d'un punt de vista global el futur del nostre poble, des de les comunicacions, al patrimoni i la cultura, les infraestructures, el medi ambient, el vessant sociosanitari i els mitjans de vida. I el repte continua, perqu l'objectiu s superar la barrera dels 100 empadronats en 2022 garantint una poblaci estable amb deu mitjans de vida, entre autnoms o empreses que treballen al nostre poble.

De fet, el mes passat es va constituir la primera societat limitada a Villanueva de Viver dedicada a l'enologia i ja sn 93 els empadronats a l'abril d'enguany. Superar la barrera dels cent vens no s ja una utopia, ho veiem com una imminent realitat, conclou l'alcaldessa.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana