Alt Millars: La CHJ vol reduir el cabal i 'amenaa el futur de la Font dels Banys i l'economia de l'Alt Millars'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/7/198396_123722/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/7/198396_123722/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Millars | General | 26-07-2021
La CHJ vol reduir el cabal i 'amenaa el futur de la Font dels Banys i l'economia de l'Alt Millars'

L'alcalde de Montanejos, Miguel Sandalinas, ha denunciat que la proposta de cabal del riu Millars inclosa en la redacci del Pla Hidrolgic de la Confederaci Hidrogrfica del Xquer (CHJ) "posa en perill el futur de la Font dels Banys de Montanejos i, en conseqncia tota l'economia i llocs de treball de la comarca de l'Alt Millars". El primer edil ha lamentat la posici de la CHJ que ha variat els seus plans inicials de cabal al seu pas per Montanejos i la Font dels Banys el que posa en risc el paratge ms emblemtic de l'Alt Millars i tamb les zones de bany d'Arauel i Cirat.

Aquesta posici ha sigut exposada per Sandalinas en una reuni mantinguda amb els mxims responsables de la CHJ. Sandalinas li l'ha transmesa directament al president de l'organisme de conca, Miguel Polo Cebelln. En aquest cas Montanejos compta amb el suport de la direcci general Antidespoblament de la Generalitat Valenciana i de la Diputaci de Castell. De fet, en la trobada celebrada en la seu de la Confederaci van ser presents Evaristo Mart, per AVANT i el diputat provincial Santiago Prez. L'alcalde ha agrat la seua implicaci i comproms amb el futur de l'Alt Millars.

L'anterior redacci del Pla Hidrolgic havia adequat el cabal per a evitar el mal sobre la Font de Baos, per la nova redacci, s que preveu un cabal que atemptaria contra el principal generador de riquesa i llocs de treball en tota la zona. Miguel *Sandalinas ha lamentat que "ara, de nou, ens facen acreditar l'obvi, que Montanejos i els pobles de la nostra comarca tenen la seua ra de ser per la Font dels Banys i per les condicions que ofereix als visitants".

En el seu moment Montanejos ja va dedicar 60.000 euros en informes per a acreditar aquesta situaci "i ara ens diuen que no s suficient i que tornem a comenar, encara que en aquesta ocasi, comptem amb el suport de la Generalitat i la Diputaci. Ens faran gastar diners i esfor per a sobreviure. La CHJ est qestionant, per a la nostra sorpresa, que el turisme termal s el motor de la comarca. Desconeixen, que les condicions de bany de Montanejos sn niques a Espanya" ha lamentat l'alcalde qui ha recordat que "existeixen solucions tcniques que no impliquen la desaparici de les nostres empreses ni de llocs de treball. La visi de la CHJ s la de gent que no viu als pobles, s la visi d'alg que no t un concepte clar del que significa un riu sostenible en tots els sentits. Si s'aplica aplica el seu pla, rebentar l'nica via de futur que li queda a una comarca sencera. Els s ms fcil destruir-nos que buscar solucions tcniques, que n'hi ha".

"Volen que per Montanejos passe un cabal que ni l'Ebre en les seues crescudes" ha censurat el primer edil qui ha indicat que Montanejos i la seua comarca lluitaran amb totes les seues forces per a impedir que el pla de la CHJ destrusca la Font dels Banys i l'economia de la comarca.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana