Alt Millars: Homenatge a l'incendi forestal de Bejís un any després


 
La Plana al Dia | Alt Millars | General | 15-08-2023
 

Hui es compleix un any des de que l'incendi forestal de Bejís declarara la seva fúria. El Consorci de Bombers de Castelló va rebre el primer avís a les 15:57 h del 15 d'agost de 2018, en una jornada desfavorable a causa de les condicions de vent, humitat i temperatura. A més, en aqueix moment encara es combatia l'incendi forestal de Les Useres, la qual cosa complicava encara més la situació.

Malgrat la ràpida mobilització de mitjans, l'incendi de Bejís va acabar sent el més gran que ha patit la província de Castelló des de 1994.

Un any després, el cos de Bombers de la Diputació de Castelló ha preparat un emotiu resum en imatges com a homenatge a tots els serveis d'emergència que van participar en la tasca d'extinció. Entre els cossos homenatjats es troba el Consorci de Bombers de València, la província del qual també es va veure afectada per l'incendi i que va col·laborar puntualment en la direcció del Punt de Comandament Avançat.

No obstant això, el més destacable d'aquest homenatge és el reconeixement als veïns dels municipis afectats. Després d'un any de l'esdeveniment, s'agraeix encara la seva excel·lent resposta i suport durant aquells dies difícils. És necessari seguir sumant esforços per tal d'evitar que aquest tipus d'imatges es repetisquen en el futur. GRÀCIES!


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana