Alt Millars: L'Ajuntament de Montán programa la Setmana Santa amb l'objectiu de mantenir la tradició i atreure visitants


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/3/225162_142570/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/3/225162_142570/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Millars | General | 27-03-2024
L'Ajuntament de Montán programa la Setmana Santa amb l'objectiu de mantenir la tradició i atreure visitants

Montán 27 de març de 2024. L'Ajuntament de Montán ha programat una Setmana Santa especial després que la de 2023 es vés veure perjudicada pel greu incendi que va afectar gran part de la comarca de l'Alt Millars. Per això ha previst més d'una dotzena d'activitats i actes de caràcter litúrgic, com és tradició, a més d'altres d'oci, amb l'objectiu d'atraure molts visitants al poble.

Sergio Fornas, alcalde de Montán, ha explicat que 'després de la mala experiència de l'any passat, ara hi havia moltes ganes de celebrar la Setmana Santa. De fet, ja es nota al poble que aquests dies són com de temporada alta i a l'Ajuntament tractem d'ajudar a que el puguin aprofitar al màxim els comerços i restaurants de Montán'.

Entre aquest Dijous Sant i el Dilluns de Pasqua, l'equip de Govern municipal ha programat una dotzena d'esdeveniments, que començaran demà a les 18 hores amb la Santa Missa de l'Última Cena del Senyor, a l'Església de Sant Bernat Abat. Però, a més de les cites religioses pròpies d'aquesta setmana santa, hi haurà un mercat a la Plaça, menjars populars i espectacles musicals. Els qui vulguin apuntar-se al dinar, podran fer-ho en la Comissió de Festes o en l'Oficina de Turisme (964 131 002 / 644 646 835).

El programa de Setmana Santa és el següent: Dijous 28 de març. 18 hores: Santa Missa de l'Última Cena del Senyor, a l'Església de Sant Bernat Abat. Divendres 29 de març. 18 hores: Jocs infantils a la Plaça de l'Ajuntament. 18 hores: Comemoració de la Passió del Senyor. 00.30 hores: Discomòbil al local de La Piscina (entrada amb consumició, 5 euros). Dissabte 30 de març. 10 hores: Mercat Local a la Plaça. 13 hores: Començament del dinar popular al local La Piscina. A partir d'eixa hora, cada grup podrà començar a trossejar la seua carn. L'Ajuntament proporcionarà llenya i cada grup haurà de portar les seues parrilles i la seua carn. A continuació serà el dinar popular dins del local. 17 hores: Vesprada a càrrec del grup Montán Jaleo. 22 hores: Solemne Vetlla Pasqual a l'Església. 00.30 hores: Discomòbil al local La Piscina (entrada amb consumició, 5 euros). Diumenge 31 de març. 12.30 hores. Santa Missa a l'Església i solemne Processó de l'Encontre. Per la vesprada estan convidats tots els qui vulguen a menjar-se la tradicional mona a La Teuleria, per a que no es perda la tradició.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana