Alt Palancia: Bejís proposa externalitzar la gestió de la planta l'embotelladora per a millorar el servei


 
La Plana al Dia | Alt Palancia | General | 06-03-2020
 

La mesura inclouria la subrogació dels i les treballadores i suposaria l'ingrés d'un cànon a les arques municipalsL'alcaldessa de Bejís, la socialista María José Madrid, ha anunciat que l'equip de govern municipal està treballant en la possibilitat de licitar la concessió de la distribució i gestió de l'aigua davant la insuficiència de mitjans econòmics per al manteniment i expansió de la planta embotelladora. La mesura contempla la subrogació de la plantilla de treballadors i treballadores, millora la inversió en maquinaria, possibilitaria l'ampliació de clients i suposaria la professionalització del servei. A més, repercutiria de manera positiva en el municipi ja que l'empresa adjudicatària aportaria un cànon a les arques municipals.
La proposta ve motivada davant les dificultats que està tenint l'ajuntament per a poder invertir en la planta embotelladora a causa del compliment de la Llei de Contractes del Sector Públic i la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local que, entre altres aspectes, impossibilita que l'ajuntament puga fer ús dels romanents, ja que encara està liquidant el deute que va deixar l'anterior equip de govern del Partit Popular.
L'alcaldessa socialista recorda que quan van arribar a l'ajuntament es van trobar amb un deute d'1.350.000 euros heretat del Partit Popular i que esta situació "està impossibilitant la inversió necessària en les instal·lacions de la planta embotelladora i està provocant la precarització del servei". "El partit socialista de Bejís ha reduït el deute a 450.000 euros i tenim romanents però no els podem utilitzar fins que el deute siga zero, perquè li'ls queda Hisenda. Esta situació està impedint que puguem millorar el servei i incorporar més clients pel que la concessió repercutiria en un important benefici per a tots els veïns i veïnes així com els treballadors i treballadores", explica Madrid.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana